Презентація колекційного фотоальбому «Ужгород колись і нині» відбулася сьогодні у «Совиному гнізді»

Опубліковано: Квітень 26, 2024

Презентація колекційного фотоальбому «Ужгород колись і нині» відбулася сьогодні у «Совиному гнізді»

«Ми спробували зробити не просто альбом, а портал між минулим і нинішнім», - так позначили ідею автори: фотограф Сергій Денисенко, автор текстів Тетяна Літераті та співавтор проєкту Борис Жулканич. Краєвиди міста представлені парами: Ужгород нині й Ужгород, яким він був сто років тому. Видання двомовне – українською та англійською мовами: як зазначають автори – щоб туристам та гостям міста було ще простіше познайомитися з Ужгородом і дізнатися про нього цікаві факти. До речі, більш розгорнуту інформацію про локації з фото можна буде прочитати, просканувавши на сторінках видання спеціальні QR-коди.

Робота над проєктом тривала більше року, автори змінювали концепцію, шукали технічні рішення для найкращого втілення ідеї. Також над альбомом працювала художньо-технічний редактор Рената Кокіна, переклад англійською виконала Юліанна Голубець, побачив світ альбом у видавництві «Рік-У».

Усі, хто прийшов сьогодні на презентацію, змогли купити альбом та отримати автографи авторів. Уже із понеділка, 29 квітня, придбати видання можна буде в офісах видавництва на вул. Карпатської України, 36 та вул. Швабській, 39, а також на сайті https://rik.com.ua/shop

Презентація фотоальбому відбулася за сприяння Управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради .