Іван Довбак за наклепи про крадіжку ужгородської бруківки погрожує судами (ФОТО, ВІДЕО)

Опубліковано: Квітень 22, 2015

Іван Довбак за наклепи про крадіжку ужгородської бруківки погрожує судами (ФОТО, ВІДЕО)

Чергова неправдива інформація в інтернет-просторі Ужгорода стосовно «шашки», яку ще в 2012 році зняли під час капітального ремонту вулиці Швабської і зберігали до початку оновлення центру Ужгорода. Зараз з’явилися повідомлення, що нібито ця бруківка опинилася в дворі помешкання сина міського голови.
Проте цей наклеп зачепив департамент міського господарства Ужгородської міської ради. В.о. керівника цього структурного підрозділу, Олександр Костенчук, повідомив, що бруківка зі Швабської – комунальне майно, знаходиться під контролем їхнього департаменту і не може бути й мови, що хоч одна «шашка» покинула територію КП КШЕП.

Нагадаємо, бруківку зняли зі Швабської з тим, що викладуть нею оновлену площу Театральну. Покупець «Корони» зобов’язувався зробити своїм коштом нове мощення. Проте це так і залишилося пустими словами.
Вивозили «шашку» з вулиці Швабської під контролем правоохоронців – у кожній вантажівці, яка вирушала звідти, аби не звернула кудись «наліво», їхав міліціонер. Склали і зберігали в усіх на виду – в центрі Ужгорода на приватній автостоянці по вул. Гойди. Це давало близько 70 тисяч гривень економії для міського бюджету.
Однак минулого літа, коли містом керував в.о. міського голови Віктор Щадей, він дав вказівку вивезти всю «шашку» на територію КШЕПу.
Тоді роботи проводили у вихідні, мовляв, щоб не заважати руху транспорту. І, як зазначали ЗМІ, залишалося вірити на слово, що всі машини доїдуть до КШЕПу.

Зараз керівник КШЕПу, на території якого і знаходиться комунальна шашка, Іван Довбак, зазначає: вивозять її лише для оновлення покриттів у місті, строго лімітовано. Зокрема, за розпорядженням міського голови виклали дві зупинки і 15 квадратних метрів при заході на пішохідний міст з боку площі Петефі. Про кожну штуку бруківки, яка покинула їхню територію, говорять супровідні документи.
Детальніше – у відео.
Не на камеру Іван Довбак додав: «До мене вже дзвонили деякі особи, розповідали, що поширюватимуть інформацію, що я особисто возив шашку сину міського голови. Я за такі речі по судах затягаю, бо це не жарти. Зараз дуже багато подібних провокацій. Але зі мною це не пройде».
Чітко видно, що складовану на території КШЕПу шашку вже давно ніхто не чіпав. У КШЕПі пояснюють: бруківка чекає початку робіт, які передбачені програмою відновлення історичного центру Ужгорода на 2015-2016 роки.