Помер ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник

Опубліковано: Травень 06, 2024

Помер ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник
Учора, 5 травня, на 69-му році життя відійшов у засвіти ректор Закарпатської академії мистецтв, кандидат педагогічних наук, член Національної спілки художників України, заслужений працівник освіти України Іван Небесник.
У червні 1990 року Іван Іванович став першим демократично обраним директором Ужгородського училища прикладного мистецтва. У 1995 році заклад став Ужгородським коледжем мистецтв ім. А. Ерделі, у 2003 р. – Закарпатським художнім інститутом, із 2016 року – Закарпатською академією мистецтв.
«Лідер, який не просто показував шлях, але робив кроки перший. І коли постало питання необхідності відкриття закладу вищої мистецької освіти на Закарпатті, саме він першим підготував дисертацію і захистив її, саме він став першим професором у закладі. Цим Іван Небесник не тільки стимулював людей поряд із собою, але і започаткував той процес, який сьогодні представляють сотні публікацій та монографії, присвячені мистецтву Закарпаття, а популярність мистецької школи краю стала не тільки всеукраїнською, але і центральноєвропейською.
Ректор подарував своє життя Академії, нерідко жертвуючи своїми власними потребами та потребами родини, але саме завдяки цьому дарунку існує Закарпатська академія мистецтв – його мрія і його життя», - пишуть про Івана Івановича колеги.
Міський голова Богдан Андріїв, депутати Ужгородської міської ради, працівники виконавчого комітету висловлюють глибокі співчуття родині та близьким Івана Івановича Небесника.
Вічна пам’ять!