У стінах Ужгородського ліцею ім. Т. Г. Шевченка відкрили пам'ятну дошку загиблому Герою Ігорю Воєводіну

Опубліковано: Березень 11, 2024

У стінах Ужгородського ліцею ім. Т. Г. Шевченка відкрили пам'ятну дошку загиблому Герою Ігорю Воєводіну

Він мріяв стати перекладачем японської мови – до отримання такого бажаного диплома залишався один рік, мав багато планів на майбутнє, але здійснитися його мріям не судилося. Ігор Воєводін загинув у 20 років, захищаючи Україну від російських окупантів.

Щоб зберегти пам’ять про Героя, у стінах Ужгородського ліцею ім. Т. Г. Шевченка, де Ігор навчався, нині відкрили памʼятну дошку.

Із перших днів повномасштабного вторгнення росії Ігор добровільно пішов у територіальну оборону Києва, а згодом долучився до військового формування Національної гвардії України «Азов» – 12 БрСпП. Загинув біля Кремінної на Луганщині 19 серпня 2023 року.

На відкриття дошки прийшли батьки, дружина, однокласники, школярі та вчителі. Директорка ліцею Любов Попович додала, що тут, у стінах школи йому буде добре, адже він любив її. 

Міський голова Богдан Андріїв висловив щирі співчуття батькам Олегу та Тетяні Воєводіним, наголосив, що кожен із загиблих воїнів повинен залишитися в пам’яті, а вдячність за їхні подвиги – жити у серцях кожного з нас.

 

Вічна шана воїну!