В Ужгороді сьогодні відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Анатолію Тегзі

Опубліковано: Березень 01, 2024

В Ужгороді сьогодні відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Анатолію Тегзі
Анатолій Тегза. Назавжди в строю...
В Ужгороді сьогодні відкрили меморіальну дошку загиблому Герою Анатолію Тегзі – на фасаді ліцею №15, де навчався захисник.
Командир тактичної групи «Карпатської Січі» 40-річний Анатолій Тегза за позивним «Варвар» загинув 14 липня 2023 року під час штурму ворожих позицій. Загинув як справжній герой, перед смертю врятувавши побратимів.
На відкриття меморіальної дошки прийшли рідні, друзі та побратими загиблого, однокласники, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, його заступник Євген Плавайко, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міськради Алла Чернобук, педагоги й школярі закладу, містяни.
Присутні віддали шану Воїну у хвилині мовчання, поклали квіти до меморіальної дошки. За традицією священники освятили пам’ятний знак та помолилися за всіх українських захисників і захисниць.
«Сьогодні віддаємо шану Героєві, який загинув за Батьківщину, за кожного з нас, бо мріяв про щасливе майбутнє для своїх дітей, для рідної країни. Наше завдання – зробити все можливе, щоб про Анатолія, його подвиг завжди пам’ятали. Ця дошка на стіні школи нагадуватиме про жертовність Анатолія Тегзи. Ми ж маємо всі зусилля й далі зосереджувати на підтримці воїнів, кожен як може на своєму місці», – сказав Богдан Андріїв.
Про полеглого захисника командир «Карпатської Січі» Тарас Деяк сказав: «Анатолій був кращим із кращих, завжди йшов першим у бій і вів за собою. Ми довіряли йому. Одна з операцій біля Бахмута стала для нього останньою – він загинув, врятувавши двох побратимів. Зараз він – наш ангел-охоронець. Анатолій хотів змінити світ, свою країну, свій край. Ми багато говорили про те, якою буде держава після перемоги, і всі ті справи, про які думали з Анатолієм, будемо реалізовувати. Він назавжди залишиться в наших серцях. Ми не народжувалися для війни, але така доля випала на наші плечі й ми гідно будемо крокувати шляхом до Перемоги».