Відбувся Digital Power Summit 2024, під час якого відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи

Опубліковано: Травень 07, 2024

Відбувся Digital Power Summit 2024, під час якого відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи

Відбувся Digital Power Summit 2024, під час якого відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи, а також презентували перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України. Про це інформує Мінцифри.

Щоб оцінити рівень цифровізації громад, розробили перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України, який дозволяє оцінити рівень розвитку інформаційних технологій та доступу до них у громадах.

За результатами дослідження першого пілотного Індексу визначили громади, що 2023 року показали вагомий цифровий результат.

Приємно, що серед понад 140 лідерів цифрових громад – й Ужгородська міська територіальна громада, яка посіла почесне 4-те місце.

Для вимірювання Індексу використали наступні показники:
цифрова економіка в ТГ
розвиток цифрових навичок населення
цифрова інфраструктура
цифровізація публічних послуг
цифрова трансформація ОМС.

Пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України втілено за сприяння Мінцифри, Фонду Східна Європа у межах швейцарсько-української Програми EGAP та за методологічної підтримки Deloitte.

Під час форуму CDTO ОВА та цифрові лідери громад такожпоспілкувалися з представниками уряду, обговорили пріоритетні проєкти 2024 року та які цифрові рішення можна ініціювати у своїх громадах та регіонах. Участь у роботі форуму взяв і начальник управління програмного та комп’терного забезпечення Ужгородської міської ради Микола Урста.

Учасники саміту взаємодіяли інтерактивно – у групах обговорили успішні локальні цифрові проєкти: проаналізувати результати, обмінялися думками та ідеями. Менторами груп стали регіональні координатори Програми EGAP та CDTO ОВА. Після обговорень кожна група представила учасникам форуму цифрові кейси, які можна ініціювати на місцевому рівні.