Засідання виконкому міської ради відбулося сьогодні, 24 січня

Опубліковано: Січень 24, 2024

Засідання виконкому міської ради відбулося сьогодні, 24 січня

Із 1 березня почнуть приймати заяви на зарахування дітей у заклади освіти Ужгорода на наступний, 2024/2025 навчальний рік.

Рішення про це та закріплення територій обслуговування за закладами загальної середньої освіти для зарахування у перші класи і першочергово на місця у п’яті класи, прийняли сьогодні на засіданні виконкому Ужгородської міськради.

Також прийняли рішення про визначення територій обслуговування і закріплення їх за закладами дошкільної освіти і закладами загальної середньої освіти, у складі яких є дошкільні підрозділи, для першочергового зарахування дітей пільгових категорій.
Із переліком вулиць, закріплених за закладами освіти, можна ознайомитися за посиланням тут.

Ліміти споживання енергоносіїв для закладів охорони здоров'я, культури та спорту, а також соціальних закладів в Ужгородській територіальній громаді на 2024 рік затвердили сьогодні на черговому засіданні виконкому.

Окрім цього, розглянули кілька житлових питань: зокрема, відповідно до положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян, розглянувши заяви на приватизацію, що надійшли від наймачів квартир, вирішили задовольнити та передати у приватну власність квартиру та жилі приміщення у гуртожитках ужгородцям.

Також члени виконкому припинили дію паспорта відкритого літнього майданчика для здійснення підприємницької діяльності на 38 посадкових місць на вул. 8-го Березня, 25 (кафе «Твінс»). Рішення прийняли у зв’язку із зверненням суб’єкта господарювання.

У закритому режимі члени виконкому Ужгородської міськради розглянули питання, які стосуються дітей – щодо влаштування та продовження терміну перебування дітей, позбавлених батьківського піклування, у закладі інституційного догляду; надання дозволів на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти; визначення способу участі у вихованні дитини; надання статусу дитині тощо.