Пресконференція Ужгородського міського голови Богдана Андріїва – про ситуацію з коронавірусом, вакцинацію, роботи в місті тощо

Опубліковано: Квітень 02, 2021

Пресконференція Ужгородського міського голови Богдана Андріїва – про ситуацію з коронавірусом, вакцинацію, роботи в місті тощо
Нещодавно минули 100 днів нової каденції Ужгородської міської ради. Новий депутатський корпус, нові заступники, всі працівники міськради працюють злагоджено, є повне розуміння, що і як робити, куди рухаємося, адже наше задання – змінювати ситуацію в місті на краще, зазначив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв сьогодні на пресконференції.
В Ужгороді, як і в усій Закарпатській області, продовжують діяти обмеження «червоного» рівня епідемічної небезпеки, наразі можна сказати, що ситуація поволі стабілізується, зменшується кількість важких хворих і, відповідно, завантаженість лікарень. Але тих, у кого щодня діагностують коронавірус, усе ще багато. Тому, зазначив Богдан Євстафійович, поки що освітні заклади Ужгорода залишаються на дистанційному навчанні, працюють лише дитсадки. Громадський транспорт працює виключно у режимі спецперевезень. Не працюють промислові магазини, заклади громадського харчування.
Міська влада, як і минулого року, фінансово підтримує комунальні медичні заклади, щоб медперсонал та хворі були забезпечені всім необхідним. Богдан Андріїв подякував лікарям, медсестрам, які у надзвичайно складних умовах працюють уже понад рік, надаючи допомогу хворим на COVID-19.
Розповів Богдан Андріїв і про заплановані роботи у місті на цей рік. Уже ближчим часом завершать капремонт відділення екстреної медичної допомоги в Ужгородській центральній міській клінічній лікарні – вона є опорною, надаватиме невідкладну допомогу не тільки ужгородцям, а й жителям Ужгородщини, Перечинщини та Великоберезнянщини. Ремонт роблять за кошти державного і міського бюджетів, також відділення матиме сучасне медичне обладнання для надання ургентної допомоги. Завершується і капремонт басейну у Класичній гімназії, цей об’єкт також оновлюють за співфінансування з державного та міського бюджетів.
Ще із планів на цей рік – початок будівництва нового дитсадка на вул. Загорській, а також додаткового корпусу в загальноосвітній школі №19, завершення капітальних ремонтів вулиць Капушанської та Тиводара Легоцького, площі Шандора Петефі. Крім того, заплановане будівництво нових спортивних майданчиків зі штучним покриттям у закладах освіти, розпочнуть і ремонт фасаду дитячої поліклініки, реабілітаційного відділення міської дитячої лікарні, відділення судинної неврології міської клінічної лікарні тощо. Багато звернень від ужгородців є і щодо ремонтів прибудинкових територій, покрівель багатоповерхівок, такі роботи продовжуватимуть, однак через зменшення надходжень до міського бюджету, на жаль, задовольнити усі запити, що надійшли, немає можливості.
Оновлюватимуть надалі й автопарк комунального підприємства «Ужгородський муніципальний транспорт». 7 нових «Електронів» уже мали бути в місті, проте поставка комплектуючих із Європи затрималася через пандемію коронавірусу. Заплановано придбати ще 6 автобусів.
На завершення прес-конференції Богдан Андріїв зазначив, що такі зустрічі з журналістами будуть систематичними.