Богдан Андріїв обговорив співпрацю з благодійною організацією «Ромський Жіночий Фонд «Чіріклі»

Опубліковано: Лютий 03, 2021

Богдан Андріїв обговорив співпрацю з благодійною організацією «Ромський Жіночий Фонд «Чіріклі»
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні з представниками Міжнародної благодійної організації «Ромський Жіночий Фонд «Чіріклі», які прибули з Києва для обговорення продовження співпраці щодо вирішення ромських питань.
Богдан Євстафійович наголосив, що міська влада тісно співпрацює з лідерами ромських спільнот для вирішення проблем, інтеграції ромів у суспільне життя Ужгорода і в новій каденції новообраний депутатський корпус таку роботу продовжуватиме.
Депутати Ужгородської міської ради – радник міського голови з питань нацменшин Юрій Мандич та заступник директора департаменту соціальної політики Мирослав Горват із представником «Чіріклі» Юліаном Кондуром детально обговорили діяльність міської Координаційної ради з питань захисту та інтеграції в українське суспільство ромських національних меншин.
Зазначалося, що серед проблемних питань – наявність у ромів документів, адже вони необхідні для доступу до освіти, медицини, соціальних виплат тощо. І якщо на рівні міста питання вирішуються, то з відомствами, скажімо, коли потрібно знайти документи про народження ромів в інших регіонах або в Росії чи інших країнах – украй складно. Із липня минулого року суттєво скоротилися соціальні виплати і найбільше це вдарило по соціально незахищених ромах. Одна з проблем – освіта для ромських дітей – дуже ускладнилася через пандемію коронавірусу, адже в більшості родин немає можливості ні придбати гаджети, ні під’єднатися до інтернету.
Із представниками «Чіріклі» сьогодні домовилися, зокрема, про експертну підтримку та напрацювання нових механізмів взаємодії з медіаторами щодо вирішення в Ужгороді питань ромської громади.