На черговому засіданні робочої групи обговорили призначення громадських слухань щодо локації встановлення меморіалу Героям

Опубліковано: Липень 16, 2021

На черговому засіданні робочої групи обговорили призначення громадських слухань щодо локації встановлення меморіалу Героям
2 вересня попередньо домовилися провести громадські слухання за результатами громадського обговорення місця встановлення меморіалу загиблим за Україну воїнам. Згоди досягли сьогодні на черговому зібранні робочої групи в Ужгородській міськраді під головуванням міського голови Богдана Андріїва.
Упродовж червня, коли за розпорядженням міського голови проводилося громадське обговорення, надійшло 7 звернень: 5 пропозицій про розміщення комплексу у сквері на площі Шандора Петефі (ближче до Будинку побуту) та 2 – на Пагорбі Слави.
Проте мами загиблих наполягають, щоб меморіал розмістили у скверику навпроти ректорату УжНУ біля будівлі обласної адміністрації та облради. Богдан Євстафійович наголосив, що вирішальне слово саме за родинами Героїв. Нагадаємо, нещодавно близькі загиблих закарпатців порушили питання про те, що їхню думку не врахували, коли встановлювали в Ужгороді пам’ятники учасникам АТО, зокрема і на Пагорбі Слави.
Сьогодні учасники робочої групи домовилися також, що питання винесуть і на розгляд чергового засідання архітектурно-містобудівної ради Ужгорода, а в разі, якщо будуть інші пропозиції щодо місця розташування меморіалу, робоча група збереться для обговорення додатково.
Коли за результатами громадських слухань локацію остаточно визначать, – проведуть конкурс на кращий проєкт, розроблять проєктно-кошторисну документацію та визначаться з фінансуванням, а згодом – із виконавцем робіт.