Програма на підтримку патрульної поліції, розширення повноважень працівників муніципальної варти – серед питань, що розглянули на виконкомі

Опубліковано: Березень 10, 2021

Програма на підтримку патрульної поліції, розширення повноважень працівників муніципальної варти – серед питань, що розглянули на виконкомі

На черговому засіданні виконкому, що відбулося сьогодні, першочергово заслухали звіти підрозділів Ужгородської міськради про їхню роботу у  2020 році, зокрема департаменту фінансів та бюджетної політики, управління економічного розвитку міста, управління правового забезпечення, відділу публічних закупівель, відділу землекористування.

На засіданні підтримали Програму сприяння діяльності управління патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції на 2021-2025 роки. Її мета – сприяння діяльності управління патрульної поліції, покращення його матеріально-технічної бази, забезпечення безпеки громадян, охорони та захисту прав і свобод людини, протидії злочинності, забезпечення публічного порядку, збільшення кількості маршрутів патрулювання, профілактики дорожньо-транспортного травматизму, зменшення аварійності тощо.

На Програму передбачено 5 млн грн, зокрема 1 млн грн на цей рік. Надалі Програму внесуть також на розгляд сесії міської ради.

Міський голова Богдан Андріїв відзначив ефективну співпрацю з патрульними для безпеки в місті загалом і зокрема щодо контролю протидії поширенню коронавірусної інфекції. Із початку пандемії коронавірусу працівники патрульної поліції склали 1230 адміністративних матеріалів за порушення вимог карантинних обмежень в Ужгороді. 786 із цих матеріалів – у 2020 році і вже 444 за цей рік.  Такі дані навів заступник начальника управління патрульної поліції в Закарпатській області Валерій Найман.

Члени виконкому ухвалили й рішення припинити дію паспорта відкритого літнього майданчика пабу «Woodvillepub», відмовили фізичній особі-підприємцю Ганчак Марії Михайлівні у дозволі на розміщення рекламних конструкцій – по одному «білборду» розміром 6м х 3м за адресами: вул. Юрія Гагаріна (навпроти будинків № 47– 49); вул. Івана Панькевича (навпроти будинків № 94 – 96); вул. Другетів (біля військової частини А 1778).

На засіданні розглянули й питання про уповноваження на складання протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені частиною першою статті 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення, посадових осіб управління муніципальної варти. Рішення спрямоване на ефективнішу протидію поширенню COVID-19.

Ще одне рішення сьогоднішнього виконкому стосувалося облаштування додаткового сектору площею понад 3,3 га для поховань на кладовищі «Барвінок».

Ряд питань, які сьогодні розглянули на засіданні виконкому, стосувалися неповнолітніх ужгородців, зокрема про визначення способу участі у вихованні дитини, про влаштування до обласного будинку дитини, про встановлення опіки та призначення опікуна над дитиною, про надання статусу дитини, позбавленої батьківського спілкування, про надання дозволів та відмову на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти, отримання грошової компенсації.