16 днів проти насильства: в Ужгороді покажуть документальний фільм «Розірви коло»

Опубліковано: Листопад 26, 2021

16 днів проти насильства: в Ужгороді покажуть документальний фільм «Розірви коло»
У рамках всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» у понеділок, 29 листопада, в обласному центрі Закарпаття відбудеться показ документального фільму «Розірви коло» про жінок, які постраждали від домашнього насильства. Стрічку покажуть у кінотеатрі «5 елемент» (торговий центр «Токіо») о 16:40. Вхід – вільний.
Сьогодні можливість переглянути фільм мали працівники Ужгородської міської ради.
«Розірви коло» — це історії жінок, кожна з яких змінює життя, долаючи коло насильства. Але ці зміни – довгий та складний процес роботи над собою та своїми взаєминами із навколишнім світом. Від дзвінка в поліцію до повернення до самої себе – жінки наважуються пройти цей шлях заради себе та своїх дітей.
Авторка ідеї – Почесна Амбасадорка UNFPA Україна, телеведуча та акторка Марія Єфросиніна. Два роки тому вона звернулася до продюсерки Ольги Бесхмельніциної з пропозицією зняти документальну стрічку про те, як постраждалі від насильства можуть змінити своє життя. Фільмування тривали 8 місяців, весь цей час команда проводила поруч із героїнями, які розповідали свої історії. Режисерка фільму, Єлизавета Сміт, – одна з найяскравіших молодих режисерок країни.
Показ відбувається у рамках інформаційної кампанії «Розірви коло» – частини масштабної програми UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення із протидії та запобігання домашнього та ґендерно зумовленого насильства в Україні. Проєкт спрямований на посилення ролі міст у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим від домашнього насильства.