17385  гривень на підтримку ЗСУ зібрали на звітному концерті учнівських колективів та окремих виконавців Ужгородської музичної  школи №1

Опубліковано: Березень 22, 2024

17385  гривень на підтримку ЗСУ зібрали на звітному концерті учнівських колективів та окремих виконавців Ужгородської музичної  школи №1

Концерт відбувся сьогодні, 22 березня, на сцені Закарпатської обласної філармонії. У школі є добра традиція – проводити такі творчі звіти щороку у березні. Бо саме у березні, 20 березня 1945 року, була заснована перша на Закарпатті музична школа, яка нині носить назву «Ужгородська музична школа № 1». Наступного року заклад відзначить своє 80-річчя.

Під час творчого звіту нині виступили колективи, які ведуть свою історію з перших років створення школи: струнний оркестр, оркестр народних інструментів, духовий оркестр, хорові колективи, а також колективи малих форм та окремі виконавці, розповіла директорка закладу Олена Охрим.

Із початку повномасштабної війни колективи школи та викладачі ведуть активну волонтерську діяльність – усі їхні концерти мають благодійний характер. Бо тільки завдячуючи Збройним Силам України учні школи мають можливість навчатися, брати участь та перемагати в обласних та міжнародних конкурсах. До слова, на концерті були і військовослужбовці, яким школа неодноразово допомагала і які нині знаходяться на реабілітації у медичних закладах нашого міста.

Привітав педагогів, вихованців школи, батьків, усіх присутніх у залі, і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Подякував захисникам, що оберігають, за можливість жити й працювати, навчати дітей, педагогічному колективу – за велику роботу з молоддю, що розвивають у дітей почуття прекрасного, любов до музики та мистецтва, побажав вихованцям нових творчих успіхів, а всім нам – перемоги та миру.