23 закладам Закарпаття передали вантаж медичної гуманітарної допомоги

Опубліковано: Червень 13, 2022

23 закладам Закарпаття передали вантаж медичної гуманітарної допомоги
Антибіотики, кровоспинні, протизапальні та противірусні препарати, заспокійливі, дерматологічні, ліки для онкохворих та багато інших – загалом на понад 700 тисяч доларів Закарпаття отримало через Благодійний фонд Євгена Пивоварова. Про це сьогодні представникам медзакладів нашої області повідомили на зустрічі у міськраді Ужгорода.
Зокрема, народний депутат України Микола Тищенко розповів, що це вже другий потужний медичний вантаж, який наш край отримав завдяки фонду народного депутата України Євгена Пивоварова та завдяки його американським партнерам – фонду Direct Relief. Ці ліки перерозподілили на 23 медичні заклади Закарпаття.
Микола Тищенко та Михайло Лаба висловили вдячність закарпатським медикам за самовіддану роботу, відзначивши, що вони зараз мають значне навантаження, адже в область прибуло близько 450 тисяч вимушених переселенців. І постачання гуманітарних вантажів – це яскравий приклад командної роботи, коли кожен, працюючи на своєму місці, вносить свою частку у спротив і майбутню перемогу України.
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв подякував народним депутатам за підтримку, медичним працівникам міста – за щоденну роботу, за якісну фахову допомогу ужгородцям, тимчасовим переселенцям, а ще – пораненим. Особливо приємно, відзначив Богдан Євстафійович, що вантаж – такі необхідні для роботи медпрепарати – надійшов напередодні Дня медичного працівника.
Директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОВА Анатолій Пшеничний додав, що ліки дуже важливі для наших закладів і відзначив, що медикам краю зараз доводиться надавати також психологічну допомогу – і переселенцям, і пораненим військовим.
Секретар Ужгородської міськради Арсен Мелкумян нагадав, що Ужгород у перші ж дні війни прийняв величезну кількість переселенців, їм усіляко допомагали, зокрема і медики, постійно чергували біля українсько-словацького кордону.
Відеовітання передав краянам і сам нардеп Євген Пивоваров, подякував за гуманітарні вантажі, які із Закарпаття постійно передають в усі регіони України, зокрема і на його рідну Харківщину.
Голова районної військової адміністрації Ужгородського району Радіон Кіштулинець повідомив, що представники медзакладів уже сьогодні отримають привезені ліки. Серед них і Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги.