9-у річницю розвитку мережі ЦНАП відзначили в ужгородському Центрі надання адмінпослуг

Опубліковано: Вересень 06, 2021

9-у річницю розвитку мережі ЦНАП відзначили в ужгородському Центрі надання адмінпослуг
9-у річницю розвитку мережі ЦНАП і прийняття Закону України “Про адміністративні послуги” відзначили сьогодні й у Центрі надання адміністративних послуг Ужгородської міської ради. Із цієї нагоди у ЦНАПі відвідувачі могли побувати на екскурсії Центром, під час якої адміністратори розповіли та продемонстрували свою роботу, могли спробувати себе у ролі адміністратора тощо.
Нагадаємо, у 2012 році в Україні започаткували принцип відкритості та прозорості, оперативності та своєчасності, організації доступності та зручності надання адміністративних послуг для всіх суб'єктів звернень. Тоді ж розпочали створення мережі Центрів надання адміністративних послуг та передбачили посаду адміністратора ЦНАПу.
Центр надання адміністративних послуг Ужгородської міської ради розпочав роботу у січні 2014 року у пристосованому приміщенні, тоді надавав 128 послуг. Після реконструкції на першому поверсі адмінбудівлі міської ради, окрім ЦНАПу, для зручності відвідувачів працюють також усі реєстраційні служби (відділи державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, реєстрації місця проживання), а також відділ роботи зі зверненнями громадян та загальний відділ.
Діє рецепція, де скеровують відвідувачів, у тому числі до спеціалістів виконавчих органів, надають допомогу у написанні заяв, звернень, заповненні бланків. Працює електронна черга, є комфортний зал очікування, ігрова зона для дітей. Відповідно до технічних будівельних норм обладнані зручності для людей з інвалідністю – від входу в будівлю і до вбиралень. Доступ на верхні поверхи міськради – через турнікети до сходів, а також ліфтом.
Зараз ЦНАП Ужгородської міськради надає 231 адмінпослугу. Загалом із початку роботи Центру ужгородські адміністратори, на сьогодні їх – 15, вже надали 201 242 послуги.
Із річницею створення мережі ЦНАП адміністраторів сьогодні привітали міський голова Богдан Андріїв, його заступник Артем Погорєлов. Заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Пацкан вручив начальниці ЦНАПу Жанні Павлув Почесну грамоту Закарпатської ОДА – за значні досягнення в реалізації прав та свобод і законних інтересів фізичних і юридичних осіб.