Благодійна виставка-продаж «Світ писанки» стартувала сьогодні в Ужгороді у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту

Опубліковано: Квітень 06, 2023

Благодійна виставка-продаж «Світ писанки» стартувала сьогодні в Ужгороді у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту

Усі зібрані від продажу кошти передадуть на потреби Збройних Сил України.

Виставка – традиційна, її проводять уже вдев’яте, цьогоріч – і з метою допомогти українським захисникам, які боронять нас від російських окупантів.

Пів сотні мисткинь – не лише закарпатських, а й із Києва, Дніпра, Хмельницького, Львова, Волинської області, а також з-за кордону – представили понад 500 писанок, виконаних у різних техніках – традиційних і в сучасній інтерпретації. Доповнили атмосферу Великоднього свята й тематичними рушниками, серветками з фондів музею, розповів його директор Василь Коцан.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв подякував організаторам виставки і мисткиням за ініціативу на підтримку ЗСУ та збереження давніх українських традицій, привітав із прийдешніми Великодніми святами, побажав перемоги, миру та добра.

Також у відкритті виставки взяли участь заступник міського голови Василь Гомонай, заступник очільника департаменту культури Закарпатської ОДА Віктор Кравчук, начальниця управління в справах культури, молоді та спорту міськради Алла Чернобук, інші поважні гості.

Родзинкою експозиції стала карта України з писанками, виконаними в популярних у різних регіонах техніках. Музичний подарунок відвідувачам подарував аматорський народний вокальний ансамбль «Ужанка».

Подивитися експозицію та придбати писанки можна протягом місяця.