Благодійний концерт та акція «З книгою до перемоги» – на підтримку 128-ї закарпатської бригади

Опубліковано: Червень 28, 2022

Благодійний концерт та акція «З книгою до перемоги» – на підтримку 128-ї закарпатської бригади
Благодійний концерт та акція «З книгою до перемоги» відбулися сьогодні на набережній Незалежності в Ужгороді. Усі охочі могли долучитися коштами до збору на потреби 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.
Зокрема, своєю творчістю поділилися колективи ужгородського міського центру дозвілля-будинку культури – «Ужгород», «Гудацька тайстра», студія поезії «Чарівне слово», а також аматорський колектив «Розмарія» Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури.
Книжкову локацію організувала Ужгородська публічна бібліотека, її очільниця Людмила Ленарт, а також ініціаторки акції – Марина Попович-Павлік та Оксана Андрейкович – розповіли про реалізацію ідеї, як книга може допомогти задля перемоги України у війні. Окрім збору коштів на потреби військових, непродані книги передадуть захисникам, які перебувають на лікуванні у шпиталях, для можливості хоч на мить відволіктися художнім словом від важких реалій.
Загалом для акції вдалося зібрати понад дві сотні книг закарпатських авторів: Андрія та Наталії Дурунди, Василя Густі, Ірини Густі, Юрія Шипа, Вікторії Андрусів, Світлани Залуцької, Марини Попович-Павлік, Оксани Андрейкович, Інни Магас та Анастасії Маргіти тощо.
«Усі ми зараз живемо одним – долею України, і для всіх нас ця доля спільна», - наголосив поет, заслужений працівник культури, керівник Народного літературного музею Закарпаття, заступник голови обласної організації НСПУ Василь Густі, а також поділився поетичними рядками, які написав для гімну 15-го батальйону 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, де служить і його син. Прийшли на акцію, аби особисто поспілкуватися з читачами та підписати книги, і Юрій Шип, Василь Мулеса, Інна Магас.
Відвідали благодійні заходи й в.о міського голови, заступник міського голови Вадим Борець, заступник міського голови Василь Гомонай, секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, начальниця управління культури, молоді та спорту Ольга Василиндра.
Прикрасили свято виступи учасників танцювальної студії «Перлинка», танцювального колективу учнів Ужгородської загальноосвітньої школи №6 ім. В.С. Гренджі-Донського, а також музичні виступи вихованців Ужгородської школи мистецтв.
Захід відбувся за підтримки управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради.