Благодійний забіг «Біжу за Давидика» відбувся в Ужгороді

Опубліковано: Серпень 16, 2020

Благодійний забіг «Біжу за Давидика» відбувся в Ужгороді

210 тисяч і 2 гривні зібрали сьогодні в Ужгороді на благодійному забігу «Біжу за Давидика». Участь у марафоні взяли майже дві з половиною сотні ужгородців – дорослих та дітей. Дистанцію у 10 км бігли 52 учасників, 5 км – 86, 2 км – 68, дитячу дистанцію у 500 метрів додали 38 маленьких ужгородців. Долучилися до благодійної акції і представники Ужгородської міської ради.

Члени організації «Твори добро, Бро» планували акцію ще раніше, коли діяли всі карантинні обмеження. Вирішили не гаяти більше часу, бо кошти на лікування потрібні терміново, тому обрали формат здорового заходу на свіжому повітрі. Усі зібрані сьогодні гроші передадуть родині Давидика.

Як ми вже повідомляли, у 2-річного ужгородця Давида Довганича діагностували доброякісну пухлину головного мозку із злоякісним ростом. Хлопчик уже переніс дві надскладні операції на головному мозку, за другу операцію сім'ї до кінця серпня необхідно розрахуватися. Загальна сума оплати 46 000 €. Частково кошти вже сплачені, але залишилося зібрати більшу частину суми. Родина Давидика наразі продає своє майно і шукає можливість зібрати суму, якої не вистачає.