Богдан Андріїв зустрівся із спостерігачами неурядової організації CANADEM

Опубліковано: Лютий 22, 2019

Богдан Андріїв зустрівся із спостерігачами неурядової організації CANADEM

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні з довгостроковими спостерігачами неурядової організації CANADEM – канадської місії спостереження за виборами Президента та парламенту України-2019 – Борисом Сірським та Шеллі Віл’ямсон.
Гості розповіли, як працює місія, відзначивши, що її основне завдання – спостерігати за відповідністю виборчого процесу до законів України і міжнародних стандартів, у виборчий процес спостерігачі жодним чином не втручаються.
Міський голова Богдан Андріїв поінформував, що в Ужгороді працюватимуть 72 виборчі дільниці, всі вони готові до роботи. Міська рада, відповідно до законодавства, надає необхідне організаційне, матеріально-технічне забезпечення для виборчого процесу. Також повідомив, що кілька кандидатів на пост Президента України вже навідувалися до обласного центру Закарпаття, зустрічалися з виборцями, усі зустрічі пройшли без ексцесів.
Борис Сірський також повідомив, що на сьогодні в Україні вже працюють 50 довгострокових спостерігачів від канадської місії, ще 100 короткострокових приїдуть за тиждень до виборів. У Закарпатській області представники організації зустрічаються з членами окружних виборчих комісій, зокрема, були на першому засіданні ОВК №68, згодом зустрічатимуться і з членами дільничних комісій.