Богдан Андріїв: "У міській лікарні збільшимо кількість ліжок для хворих на COVID-19 до 175. 50% місць мають залишитися для ужгородців, які потребуватимуть ургентної допомоги"

Опубліковано: Листопад 04, 2020

Богдан Андріїв:

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, його заступник Ігор Фартушок, начальники управління охорони здоров’я Василь Решетар та відділу цивільного захисту населення Сергій Дмитрієв, директори центральної міської клінічної лікарні Іван Курах та пологового будинку Олег Онопко сьогодні взяли участь у черговій селекторній нараді щодо ситуації з коронавірусом під головуванням першого заступника голови Закарпатської ОДА Олега Коцюби. Ішлося насамперед про готовність лікувальних закладів області до забезпечення ліжок для хворих на COVID-19 киснем, а також інші питання надання допомоги.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв порушив питання резервування для потенційних хворих додаткових ліжко-місць. «Вважаю, це мають бути приміщення не пристосовані, а насамперед максимально придатні для медичних потреб і в Ужгороді це – госпіталь ветеранів війни на Льва Толстого (близько 70 місць), НПМЦ «Реабілітація» на Великокам’яній (близько 100) та шпиталь військових (60)», – сказав Богдан Євстафійович. У міській лікарні днями збільшили кількість ліжок для хворих на COVID-19 до 135, а за кілька днів – забезпечать 175. При цьому вкрай необхідно, щоб інші 50% місць залишалися для ужгородців, які при інших захворювань потребують ургентну допомогу.

На селекторі перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба розповів, що буквально перед нарадою з головою ОДА Олексієм Петровим побували в центральній міській лікарні, оглянули кисневу станцію, котра забезпечує ужгородську центральну міську клінічну лікарню та міський пологовий будинок. Рекомендував її як зразок для всіх закладів Закарпаття щодо забезпечення хворих на коронавірус кисневою терапією.

В Ужгородському пологовому, який обслуговує жінок з усієї області, які мають народжувати і захворіли COVID-19, всі відведені для таких пацієнток ліжка забезпечені подачею кисню. У міській лікарні, крім кисневої станції, яка забезпечує близько 40 ліжок, є 29 концентраторів кисню і ще 31 надійдуть уже ближчими днями. Представники інших міст та районів області доповідали про ситуацію в своїх закладах, у багатьох тільки готують документацію для організації забезпечення подачі кисню або ж організовують закупівлю кисневих концентраторів.