Богдан Андріїв вручив голові ГО «Партнерство Німеччина – Україна/Молдова» Ульріху Віссманну Почесну відзнаку Ужгородської міської ради

Опубліковано: Липень 04, 2023

Богдан Андріїв вручив голові ГО «Партнерство Німеччина – Україна/Молдова» Ульріху Віссманну Почесну відзнаку Ужгородської міської ради
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні зустрівся з головою громадської організації «Партнерство Німеччина – Україна/Молдова» Ульріхом Віссманном.
Насамперед Богдан Євстафійович вручив пану Віссманну, який торік не зміг відвідати міське віче з нагоди Дня Ужгорода, Почесну відзнаку Ужгородської міської ради – за вагомий внесок у майбутню перемогу України над російськими загарбниками, згуртування мешканців міст Дармштадт та Грісгайм для допомоги та підтримки Ужгорода під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.
Міський голова подякував партнерам за велику допомогу та підтримку, яку німецький народ передає Україні у важкий час війни, запевнив, що всі гуманітарні вантажі спрямовують за призначенням – людям, які постраждали від війни та були змушені покинути рідні домівки і нашим захисникам.
Наголосив, що насправді це спільна боротьба, бо на кону – і питання безпеки Європи, тож немає іншого варіанту, як разом перемогти ворога.
Ульріх Віссманн розповів про те, як у Дармштадті тривають збори гуманітарної допомоги, про співпрацю з владою та інформування місцевого населення щодо потреб в Україні, запевнив у подальшій підтримці, поділився враженнями від участі разом із волонтерами у видачах гуманітарних наборів для внутрішньо переміщених осіб в ужгородському центрі допомоги «Совине гніздо».
У зустрічі також взяли участь начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторія Тарахонич, її заступниця Вікторія Білас, голова ГО «Партнерське об’єднання Ужгород-Дармштадт», керівниця Центру гуманітарної допомоги «Совине гніздо» Вікторія Синьо.
Обговорили також партнерські відносини між Ужгородом і Дармштадтом, які тривають уже понад три десятки років.