Будівництво льодової арени в Ужгороді обговорювали із президентом Федерації хокею України Георгієм Зубком на зустрічі у міській раді

Опубліковано: Січень 14, 2023

Будівництво льодової арени в Ужгороді обговорювали із президентом Федерації хокею України Георгієм Зубком на зустрічі у міській раді

Президент Федерації хокею України Георгій Зубко, який побував напередодні з робочим візитом на Закарпатті, провів також зустріч в Ужгородській міській раді за участі заступника начальника Закарпатської ОВА Ігоря Шинкарюка, секретаря Ужгородської міської ради Арсена Мелкумяна, заступника міського голови Василя Гомоная, начальниці управління у справах культури, молоді та спорту міськради Алли Чернобук.

Візит стосувався доручення Президента України Володимира Зеленського щодо впровадження національної програми розвитку хокею з центром на Закарпатті. Наразі вже впроваджена дорожня карта проєкту. Згідно з нею на першому етапі планується впродовж 2023 року будівництво трьох ковзанок у нашій області. Паралельно триватиме розробка проєкту і будівництво повноцінної льодової арени в Ужгороді. Інші регіони, у яких будуватимуться ковзанки, будуть визначені згодом.

Метою цього задуму є проведення повноцінного чемпіонату Закарпатської області, до участі в якому залучатимуться представники всіх хокейних шкіл нашої держави. Очікується, що Закарпаття стане центром розвитку і збереження українського хокею на час війни і залишиться однією з ключових баз нашого виду спорту у мирний час. Проєкт планують реалізовувати за рахунок залучення донорських коштів.

На зустрічі міській раді, окрім згаданого проєкту, у форматі «область – місто – Федерація» обговорювали діяльність дитячо-юнацької школи Ужгорода і власне необхідність будівництва льодового майданчика для ефективної роботи ДЮСШ.

Нагадаємо, льодову арену планували звести в Ужгороді в межах президентської програми «Велике будівництво», вона мала бути базою ДСЮШ для льодових видів спорту, серед яких і хокей. Закарпатська ОДА разом з Ужгородською міською радою працювали, щоб створити необхідні умови для отримання проєкту та державного фінансування на його реалізацію, практично всі підготовчі роботи було завершено На жаль, війна зламала ці плани.

Арсен Мелкумян запевнив у підтримці такого проєкту – і керівництвом міста, і депутатським корпусом. Усі розуміють важливість такої інфраструктури, адже це нові великі можливості для розвитку зимових видів спорту, зокрема хокею, який дуже популярний на Закарпатті, зокрема в обласному центрі.

Василь Гомонай додав, що міська влада Ужгорода приділяє велику увагу розвитку спорту у місті, пропагуванню здорового способу життя, залученню молоді до занять фізичною культурою та спортом. Із року у рік вдається збільшувати фінансування цієї галузі.

Створення центру розвитку хокею на Закарпатті є відповіддю нашої країни і її хокейної спільноти на спробу ворога зруйнувати спортивну інфраструктуру в різних українських містах. Також йдеться про релокацію льодових арен на захід України.