Чемпіонат України з петанку стартував в Ужгороді

Опубліковано: Квітень 21, 2023

Чемпіонат України з петанку стартував в Ужгороді

Чемпіонат України з петанку стартував сьогодні на стадіоні «Авангард» в Ужгороді. Переможці представлять Україну на чемпіонаті світу з петанку у вересні цього року.


Участь у змаганнях беруть понад пів сотні учасників із Харкова, Полтави, Києва, Вишгорода, Львова, Черкас, Мукачева та Ужгорода. Спортсмени змагаються в змішаних дисциплінах: жіночі та чоловічі тет-а-тети, дуплети та дуплет-мікст, у командах по двоє чоловіків і жінок.


В офіційному відкритті змагань взяли участь і привітали учасників в.о. міського голови, заступник міського голови Ужгорода Вадим Борець, заступник міського голови Василь Гомонай, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міськради Алла Чернобук, президентка громадської спілки «Федерація петанку України» Олена Колодій.


Далі розпочали відбіркові ігри за системами «швейцарка» та кругова. Кожна командна зустріч містить 5 дисциплін, результати формуватимуть за кількістю перемог в усіх дисциплінах.


Захід відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Спортивного комітету України та Ужгородської міської ради. Триватиме чемпіонат і цими вихідними, до 23 квітня.