Чергове засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб у місті Ужгороді відбулося напередодні у міськраді

Опубліковано: Березень 21, 2024

Йшлося, зокрема, про можливість внесення змін до міської цільової програми підтримки осіб з орфанними захворюваннями – щоб нею могли скористатися і переселенці. Обговорили також питання зарахування до 1-го класу закладів загальної середньої освіти Ужгорода дітей із числа ВПО.
Детально обговорили результати проведеного ідеятону «Створи свій Ужгород: інтегрований, інклюзивний, безпечний». Нагадаємо, конкурс проєктів, які подавали в одному з трьох напрямів: громадська безпека, безбар’єрність та інклюзія, інтеграція та адаптація внутрішньо переміщених осіб у приймаючих громадах – провели з ініціативи Координаційної ради з питань ВПО у м. Ужгороді наприкінці лютого-початку березня. Перемогли 7 проєктів, які мають бути реалізовані до вересня 2024 року, на це дадуть фінансування міжнародні донори.
Крім того, інформували про розподіл партії гуманітарної допомоги, а саме дитячі речі, які отримали від Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, обговорили зміни до складу Координаційної ради з питань ВПО у місті Ужгород та заслухали нових членів ради.