Чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради відбулося сьогодні

Опубліковано: Лютий 15, 2023

Чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради відбулося сьогодні

 Ужгородська міська рада ініціюватиме підготовку пропозиції державно-приватного партнерства «Будівництво підземного майданчика для паркування на площі Поштовій у місті Ужгороді». За таке рішення проголосували сьогодні на черговому засіданні члени виконавчого комітету.

Проєкт розроблено з метою організації додаткового паркувального, громадського та інклюзивного простору на площі Поштовій, упорядкування та збільшення місць для паркування транспорту, зокрема для людей з інвалідністю, зменшення навантаження на вулично-дорожню мережу, зменшення заторів, скорочення викидів парникових газів та інше.

Передбачено, що відділ транспорту міської ради має підготувати заявку з пропозицією державно-приватного партнерства у формі концесії та надіслати до державної організації «Агенція з питань підтримки державно-приватного партнерства».  Агентство, яке утворене Міністерством економіки України, здійснює ідентифікацію проєктних ідей, первинну оцінку відповідності проєктів ознакам державно-приватного партнерства, попередню оцінку соціально-економічного ефекту для громади тощо.

Члени виконкому  також заслухали сьогодні та взяли до відома звіти про роботу за 2022 рік структурних підрозділів Ужгородської міської ради: управління правового забезпечення, управління міжнародного співробітництва та інновацій, управління програмного та комп’ютерного  забезпечення, відділу реєстрації місця проживання. Також узяли до відома звіт про виконання Програми розвитку транскордонного співробітництва та підтримки імплементації проєктів міжнародної технічної допомоги в м. Ужгород на 2018-2022 роки.

Доповнили і перелік адміністративних послуг, що надаються департаментом соціальної політики Ужгородської міської ради через відділ прийому і видачі документів «Єдине вікно» – додали послугу  «01/102 Реєстрація громадян до Єдиного соціального реєстру осіб, які мають право на безоплатний проїзд у м. Ужгороді».