Чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради відбулося сьогодні

Опубліковано: Червень 26, 2024

Чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради відбулося сьогодні

Положення про комісію зі встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) затвердили сьогодні на черговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради.

Документ прийняли відповідно до п. 61 постанови Кабінету Міністрів України від 16.05.2024 року № 560 «Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період», керуючись статтею 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» – з метою встановлення факту здійснення догляду (постійного догляду) військовозобов’язаними, які здійснюють догляд (постійний догляд) за особами, зазначеними у пунктах 9, 13, 14 частини першої статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Порядок встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) визначає розгляд заяв та встановлення факту здійснення такого догляду шляхом складання акта про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) комісією зі встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду) з урахуванням матеріалів, наданих Ужгородським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки.

За результатами роботи комісія складає акт про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду). Зазначений акт є одним із документів, які надаються військовозобов'язаним до Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для отримання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Також члени виконкому, враховуючи клопотання перевізників, підтримали новий тариф  на міські пасажирські перевезення в Ужгороді. Він складатиме 15 гривень.

Як ідеться у документі, попередній тариф був розрахований у 2022 році, за цей час відбулися зміни цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини, зросла вартість ремонту та збільшилася мінімальна заробітна плата, що призвела до збільшення годинної тарифної ставки водіїв. Рішення набуває чинності з дня опублікування у друкованих засобах масової інформації.


Затвердили орієнтовний план роботи виконавчого комітету Ужгородської міської ради на ІІ півріччя 2024 року.

Згідно з ним, календар планових засідань виконавчого комітету міської ради на ІІ півріччя 2024 року буде таким:

Липень – 10, 24;

Серпень – 14, 28;

Вересень – 11, 25;

Жовтень – 9, 23;

Листопад – 13, 27;

Грудень – 11, 25.


Підтримали рішення про демонтаж самовільно встановлених малих архітектурних форм (вивісок), що розміщені без правовстановлюючих документів органу місцевого самоврядування:


- вул. Корзо, 5 (Антошка);

- вул. Закарпатська, 44 (Магазин «Клен»);

- вул. Закарпатська, 42 (Магазин «Пудра»);

- вул. Закарпатська, 42 (Магазин «Big Fish»);

- вул. Закарпатська, 36 (Стоматологія «Smile studio»);

- вул. Закарпатська, 36 (Магазин спідньої білизни «Для тебе»);

- вул. Закарпатська, 34 (Магазин «Finom»);

- вул. Загорська, 26 (Магазин «У Львовни»);

- вул. Загорська, 26 (Магазин «Стопка»);

- вул. Закарпатська, 28 (Магазин «Наша ряба»);

- вул. Закарпатська, 28 (Донер Маркет);

- вул. Закарпатська, 23 (Lorein beauty studio);

- вул. Закарпатська, 23/30 (Аптека);

- вул. Ярослава Геляса, 6 (Укрпошта);

- вул. Собранецька, 124 (Банк «А- Банк»);

- вул. Собранецька, 122 (Салон краси «Хабібу»)

- вул. Собранецька, 120 (Укрпошта);

- вул. Собранецька, 120 (Лисий міньйон);

- вул. Собранецька, 118 (Аптека 24/7);

- пл. Корятовича, 10 (Компанія «Перша страхова»);

- пл. Корятовича, 16 (Магазин «ФАРТ», «Здоров’я в кожен дім»);

- вул. Юрія Гойди, 24 (Банк «УПБ Банк»);

- вул. Юрія Гойди, 24 (Western union);

- вул. Мукачівська, 2 (Ломбард «Скарбниця»);

- вул. Ференца Ракоці, 10 (Нотаріус);

- вул. Залізнична, 1 (Обмін валют);

- вул. Залізнична, 1 (Магазин комісійної техніки «Tehno Fishka»);

- вул. Залізнична, 1 (Уж Ломбард).


А також про демонтаж самовільно встановлених металевих споруд (гаражі), що знаходяться на землях територіальної громади міста Ужгород та розміщені без правовстановлюючих документів органу місцевого самоврядування на вул.В’ячеслава Приходька (колишня вул. М. Лермонтова), б/н.


Рішення підлягає добровільному виконанню протягом 10 календарних днів із дати його оприлюднення. У разі невиконання вимог департамент міської інфраструктури проведе демонтаж самовільно встановлених тимчасових споруд/малих архітектурних форм силами комунальних служб міста відповідно до чинного законодавства.


У закритому режимі розглянули декілька питань, які пов'язані з неповнолітніми особами. Одна дитина отримала статус дитини-сироти у зв’язку зі смертю батьків, служба у справах дітей вживатиме заходи щодо подальшого її влаштування до сімейних форм виховання.


27 неповнолітніх отримали статуси дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Також погодили призначення жительки Ужгорода опікуном дитини-сироти. Ще четверо дітей втратили статус дитини, позбавленої батьківського піклування: в одному випадку – у зв’язку з усиновленням, в інших – у зв’язку із поверненням дітей матері.