Чергове засідання виконкому Ужгородської міськради: визначили локацію для відпочинку біля води, змінили межі кількох виборчих дільниць

Опубліковано: Травень 29, 2019

Чергове засідання виконкому Ужгородської міськради: визначили локацію для відпочинку біля води, змінили межі кількох виборчих дільниць

Два десятки питань розглянули сьогодні на черговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради.

Насамперед, узявши до уваги електронну петицію та звернення кількох голів ОСББ, змінили межі виборчих дільниць.

Ухвалили наступні рішення:

– змінити межі виборчої дільниці № 41, виключивши з переліку будинки №№ 85, 86 на вулиці Бориса Тлехаса;

– змінити межі виборчої дільниці № 45, виключивши з переліку будинок № 82 на вулиці Володимирській;

– змінити межі виборчої дільниці № 46, виключивши з переліку будинок № 63«Б» на вулиці Володимирській;

– змінити межі виборчої дільниці № 57, виключивши з переліку будинок №34 на вулиці Олександра Можайського;

– межі виборчої дільниці № 35 доповнити будинком № 86 на вулиці Бориса Тлехаса;

– межі виборчої дільниці № 36 доповнити будинком № 85 на вулиці Бориса Тлехаса;

– межі виборчої дільниці № 38 доповнити будинками №№ 63«Б» та 82 на вулиці Володимирській;

– межі виборчої дільниці № 58 доповнити будинком №34 на вулиці Олександра Можайського.

Ще одним рішенням погодили створення на час парламентських виборів спеціальної виборчої дільниці на тимчасовій основі у Державній установі «Закарпатська установа виконання покарань (№9)».

Відділ ведення Державного реєстру виборців має підготувати відповідне подання та направити до ЦВК.

Іншим рішенням визначили місце відпочинку на березі Ужа – територію 1000 кв. м у межах Ботанічної набережної (поблизу дитячої залізниці). Департамент міського господарства проведе обстеження дна річки у визначених межах та комісійно перевірить готовність місця відпочинку. Відповідно до рішення забороняється купання, катання на човнах та інших плавзасобах, використання засобів розваг на воді в межах міста.

Управління освіти має організувати проведення у літніх оздоровчих таборах при школах уроків із правил поведінки на воді відповідно до програми «Безпека життєдіяльності людини». Управління патрульної поліції у Закарпатській області має забезпечити охорону громадського порядку поряд із місцем відпочинку (відповідне рішення виконавчого комітету та Правила поведінки на воді дивіться на стор. 11).

На засіданні виконкому міськради також двом ужгородцям надали дозволи на проведення робіт із порушення цілісності об’єктів благоустрою на 5 діб: для облаштування окремого водопровідного вводу та каналізаційного випуску до житлового будинку на вул. Василя Докучаєва, для облаштування водопостачання та каналізації житлового будинку на вул. Міжгірській, 25

Також погодили надання допомоги на встановлення електричного опалення двом сім’ям із категорії учасників війни і на виготовлення технічних умов, проектної документації та встановлення багатотарифного лічильника двом сім’ям загиблого учасника та ветерана війни.

Крім того, члени виконкому проголосували за переоформлення гаражів та надання дозволу на розміщення збірно-розбірних гаражів. Зокрема, дозволили дев’ятьом ужгородцям переоформити гаражі за адресами: вул. Миколи Бобяка, Українська, В’ячеслава Чорновола, Володимирська, Гвардійська, Петра Гулака-Артемовського. Дозволи на розміщення збірно-розбірних гаражів надали двом містянам на території АГК «Мир» на вул. Михайла Салтикова-Щедріна та на території АГК «Дружба» на вул. Олександра Богомольця.

Двом ужгородцям на засіданні виконкому міськради надали дозволи на розміщення рекламних конструкцій строком на 5 років: беклайта розміром 1,85 м х 5,5 м на вул. Капушанській, 98, стели розміром 1,85 м х 2,9 м на вул. Олександра Радищева, 2 А (перехрестя із вул. Капушанською). Одного з підприємців зобов’язали укласти з департаментом міського господарства договір тимчасового користування місцем для розміщення об’єкта зовнішньої реклами.

Члени виконкому надали і дозволи на переведення житлових приміщень у нежитлові – двох квартир (№1 і 3) на вул. Собранецькій, 118, де планують облаштувати кабінети для надання стоматологічних послуг.

Згідно з адресним планом Ужгорода на засіданні виконкому міськради погодили присвоєння кількох поштових адрес. Зокрема, на частину житлового будинку на вул. Олександра Капуша, та будинків на вулиці Воловецькій.

Іншим рішенням члени виконкому ухвалили видачу дублікатів свідоцтв на житло. Також підтримали проекти рішень про надання згоди на зняття з реєстрації місця проживання дітей, про встановлення опіки та призначення опікуна дітей, про влаштування малолітніх ужгородців до Обласного будинку дитини у Сваляві та Чинадіївського дошкільного навчального закладу (дитячого будинку) інтернатного типу. Крім того, надали дозволи на посвідчення угод про вчинення правочинів від імені дітей щодо майна, право власності або право користування яким мають діти тощо.

Погодили на засіданні виконкому Ужгородської міськради прохання півтора десятка ужгородців про приватизацію житла, кількох із них – у гуртожитках. Іншим рішенням кільком містянам дозволили укладення договору найму помешкання, а п’яти особам – взяття на квартирний облік, одній дівчині, як сироті, до списків позачерговиків. Також внесли зміни до списків черговості.

Окрім того члени виконкому затвердили порядок відбору банківської установи для здійснення місцевих запозичень до бюджету Ужгорода.

Також утворили комісію з відбору банківської установи, основним завданням якої є організація та проведення конкурсу, забезпечення рівних умов для всіх учасників, об’єктивного та прозорого вибору банку-переможця, нерозголошення конфіденційної інформації, оприлюднення інформації про проведення конкурсу.

Оголошення про конкурс та умови його проведення будуть опубліковані на сайті Ужгородської міської ради не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку конкурсу. Переможцем визначать банк, який запропонує найнижчу процентну ставку на відповідний строк та найнижчі витрати з обслуговування кредитного договору.