Чергове засідання виконкому: затверджено мережу закладів освіти Ужгорода

Опубліковано: Серпень 30, 2019

Чергове засідання виконкому: затверджено мережу закладів освіти Ужгорода

У новому навчальному році у 554 класах навчатимуться 16 тисяч 277 учнів 


Учорашнє засідання виконкому Ужгородської міської ради розпочали з розгляду питань, додатково включених до порядку денного. Найперше затвердили мережу закладів освіти. 


У 2019-2020 навчальному році в місті працюватиме 55 закладів освіти:

27 закладів загальної середньої освіти:

– три заклади загальної середньої освіти І–ІІ ступенів:

Ужгородська гімназія № 13, Ужгородська гімназія № 14, Ужгородська гімназія № 16;

– 8 закладів загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів:

УЗОШ № 6 імені Василя Ґренджі-Донського, УЗОШ № 7, УЗОШ № 8, УЗОШ № 9, УЗОШ № 10 імені Ґабора Дойка (з угорською мовою навчання), УЗОШ № 12, УЗОШ № 15, УЗОШ № 19;

– 5 спеціалізованих закладів освіти:

УСЗОШ І ст. № 1 із поглибленим вивченням англійської мови, УСЗОШ І–ІІІ ступенів № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів, УСШ І–ІІІ ступенів № 3 з російською мовою навчання і поглибленим вивченням англійської мови, СЗОШ І–ІІІ ступенів № 4 з поглибленим вивченням словацької мови, УСШ І–ІІІ ступенів № 5 із поглибленим вивченням іноземних мов; 

– 5 гімназій і ліцеїв:

Ужгородська класична гімназія, лінгвістична гімназія імені Тараса Шевченка, багатопрофільний ліцей «Інтелект» – ЗОШ І–ІІІ ступенів № 11, УЗОШ І–ІІІ ступенів № 20 – ліцей «Лідер», НВК «ЗОШ І ступеня з угорською мовою навчання – угорськомовна гімназія»;

– 6 навчально-виховних комплексів типу «дошкільний заклад – школа»:

СНВК «Пролісок» (спеціалізований з поглибленим вивченням англійської мови), НВК «Первоцвіт», НВК «Веселка», НВК «Престиж», НВК «Ялинка», НВК «Гармонія»;

24 заклади дошкільної освіти:

– 19 закладів загального розвитку №№ 1, 6 «Сонечко», 7 «Віночок», 8

«Дзвіночок», 12, 15 «Казка», 16 «Зернятко», 19, 21 «Ластовічка», 26, 28, 29 «Дивосвіт», 30, 31 «Перлинка», 33, 36, 38, 42 «Джерельце», 43;

– 1 заклад загального розвитку з цілодобовим перебуванням дітей № 40;

– 1 заклад санаторного типу з цілодобовим перебуванням дітей № 18;

– 3 заклади комбінованого типу №№ 2, 20, 39 «Журавлик»;

три професійно-технічні заклади:

– Ужгородське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування;

– Ужгородське вище комерційне училище Київського національного торговельно-економічного університету;

– Державний навчальний заклад «Ужгородський центр професійно-технічної освіти»;

1 приватний заклад:

– товариство з обмеженою відповідальністю «Приватний ліцей «Гірчичне зерно».

У новому навчальному році у 554 класах навчатимуться 16 тисяч 277 учнів, працюватимуть 139 груп продовженого дня.


Члени виконкому заслухали зведений звіт про результати внутрішнього контролю та аудиту в бюджетному процесі міста Ужгорода за І півріччя 2019 року, взяли його до відома. Головних розпорядників коштів бюджету міста, які допустили порушення, зобов’язано вжити невідкладних заходів щодо повного усунення порушень і недоліків; забезпечити якісну організацію внутрішнього контролю та аудиту в бюджетному процесі, систематичний моніторинг ефективності використання бюджетних коштів.


Також взяли до відома ще 2 звіти: про виконання Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгорода на 2018–2022 роки та про виконання Програми утримання й фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Авангард» на 2018–2020 роки, обидва – за І півріччя 2019 року.


На засіданні виконавчого комітету погодили прийняття на квартирний облік 8 ужгородців, одній сім’ї у прийнятті на соціальний квартирний облік відмовили, внесли також зміни до списків черговості. 

Крім того, розглянувши звернення громадян, що мешкають чи винаймають житлові приміщення в гуртожитках, члени виконкому підтримали проєкт рішення про приватизацію державного житлового фонду.


Затверджено протокол засідання консультативно-дорадчої комісії від 13 серпня 2019 року щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа за кошти субвенції з державного бюджету. 


Наразі в Ужгороді на квартирному обліку перебувають 29 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Їм заплановано придбати житло або ж виплатити грошову компенсацію за належні для отримання житлові приміщення. На сьогодні опосередкована вартість 1 квадратного метра загальної площі житла в Закарпатській області, відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, становить 10 тисяч 287 гривень. Для міст обласного значення коефіцієнт збільшення становить 1,5. Виходячи з цього, визначено орієнтовну потребу коштів субвенції в розмірі 14 мільйонів 180 тисяч 629 гривень 50 копійок.


Також на засіданні члени виконкому Ужгородської міськради підтримали рішення про визнання переможців конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, який відбувся 13 серпня 2019 року. Зокрема:

• по об’єкту конкурсу № 1 – маршрут № 18 „гіпермаркет „Епіцентр” – УжНУ” (через пл. Шандора Петефі, пл. Корятовича)” – комунальне підприємство „Ужгородський муніципальний транспорт” Ужгородської міської ради (терміном на 5 років);

• по об’єкту конкурсу № 3 – маршрут № 20 „мкрн. “Доманинці”– Речовий ринок через пл. Корятовича” – комунальне підприємство „Ужгородський муніципальний транспорт” Ужгородської міської ради (терміном на 5 років).

Відповідно до рішення, з цими переможцями конкурсу мають укласти договори про організацію перевезень.


Інші питання, які попередньо були в проєкті рішення, наразі відклали. Кілька рішень на засіданні виконкому прийняли для забезпечення інтересів неповнолітніх. Зокрема, 13 громадянам надали дозволи на посвідчення угод про вчинення правочинів щодо майна, право власності або право користування яким мають діти, ще одному заявнику відмовили у наданні дозволу на реалізацію квартири. Одному громадянину надали дозвіл на отримання грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення. Іншим рішенням 4 неповнолітнім надали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.


Двом громадянам погодили висновок служби у справах дітей Ужгородської міської ради про підтвердження місця проживання дитини для тимчасового виїзду дитини за межі України. Рішення передбачає, що громадяни повинні інформувати службу у справах дітей Ужгородської міської ради про повернення дитини в Україну протягом місяця з дня в’їзду.


Ще кільком заявникам погодили: проведення реєстрацію місця проживання з матір’ю без згоди батька дитини; порядок участі у вихованні дітей після розлучення; реєстрацію прізвища дітей за прізвищем матері.


На засіданні члени виконкому надали паспорти відкритих літніх майданчиків для здійснення підприємницької діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства:

– на 56 посадкових місць на вул. Августина Волошина, 21 (кафе "Флоренція") площею 77 кв. м у центральній зоні;

– на 8 посадкових місць на пр. Свободи, 51 (кафе) площею 13 кв. м у центральній зоні;

– на 11 посадкових місць на пр. Свободи, 61 (кафе) площею 17 кв. м у центральній зоні;

Припинили дію паспорта відкритого літнього майданчика для здійснення підприємницької діяльності на 31 посадкове місце на вул. Августина Волошина, 21 (кафе "Флоренція") площею 45 кв. м у центральній зоні, відмовили у наданні паспорта літнього майданчика на 16 посадкових місць на вул. Володимирській, 78 "а" прим. 1 (кафе) площею 29 кв. м у периферійній зоні.