Червоний Хрест Ужгорода приймає і видає допомогу вимушеним переселенцям

Опубліковано: Лютий 27, 2022

Червоний Хрест Ужгорода приймає і видає допомогу вимушеним переселенцям
Близько тисячі відсортованих речей, які принесли небайдужі люди – матраци, подушки, постільну білизну, ковдри, одяг, взуття тощо Ужгородська міська організація Товариства Червоного Хреста України вже передала для наметів Товариства Червоного Хреста України та Державної служби з надзвичайних ситуацій, які встановлюють біля пунктів пропуску на кордоні. У приміщення, де розміщують людей, теж передані подушки, ковдри, повідомила керівниця міської організації Валентина Митровцій.
У центрі прийому гуманітарної допомоги / пункті розподілу населення в "Совиному гнізді" вимушені переселенці отримують запрошення прийти у міську організацію Червоного Хреста і вибрати речі, які їм необхідні. За словами Валентини Василівни, зараз є навіть одне дитяче ліжечко і дитячий візочок.
Приймають речі щодня, з 9 до 18 години, у приміщенні Червоного Хреста на площі Жупанатській, 3 (у дворику художнього музею). Зараз, крім ковдр, розкладачок, постільної білизни, одягу, взуття, потрібні також медикаменти, перев’язувальний матеріал, продукти, миючі засоби, засоби гігієни і особливо посуд – не лише одноразовий, а й каструлі. Є потреба в елементарних меблях, бо деякі квартири біженці винайняли порожніми.
Дякуємо ужгородцям, які перейнялись бідою, допомагають матеріально і пропонують фізичну допомогу безпосередньо у міській організації Червоного Хреста.