Чеська організація Člověk v tísni буде допомагати переселенцям на Закарпатті – зустріч в Ужгородській міськраді

Опубліковано: Березень 17, 2022

Чеська організація Člověk v tísni буде допомагати переселенцям на Закарпатті – зустріч в Ужгородській міськраді
Іво Докоупіл та Ян Ціопа – представники чеської неурядової неприбуткової організації Člověk v tísni (Людина в біді) напередодні ввечері зустрілися з міським головою Ужгорода Богданом Андріївим, його заступником Вадимом Борцем та радником міського голови, депутатом міської ради Георгієм Шевчуком.
Člověk v tísni реалізує проєкти гуманітарної допомоги та довгострокового розвитку, освітні програми та програми з прав людини в кризових регіонах на міжнародному рівні. В Україні працюють із 2014 року, багато допомагали людям на сході України.
Зараз планують допомагати вимушеним переселенцям, які проживають у громадах Закарпаття. Зокрема, вже привезли 5 пральних машин, які передадуть в місця, куди поселили багато людей – школи, спорткомплекси тощо. Також привозитимуть для кожного продуктові набори, розраховані на 14 днів – макарони, рис, овочі, олія, цукор, консерви, продукти тривалого зберігання. Набори передаватимуть або безпосередньо вимушеним переселенцям, або на загальні кухні, якщо для людей готують гаряче харчування, після перших 14 днів планують, у разі потреби, привозити ще.
У міській раді на зустрічі обговорили систему співпраці, вирішення питань проходження вантажів через кордон, домовилися, що для представництва організації в Ужгороді виділять офіс, активно співпрацюватимуть із чеськими партнерами.