Чеське місто-побратим Їглава допоможе із ремонтом в ужгородській школі №2

Опубліковано: Березень 06, 2023

Чеське місто-побратим Їглава допоможе із ремонтом в ужгородській школі №2
Чеське місто Їглава допоможе із ремонтом в ужгородській школі №2 – про це домовилися під час візиту міського голови Богдана Андріїва до цього міста-побратима. Їглава виділить 1,5 млн грн, за ці кошти планують оновити санвузли у навчальному закладі.
Днями Богдан Євстафійович разом із делегацією – головою Закарпатської обласної ради Володимиром Чубірком, депутатами обласної ради побували у краї Височина – партнерському регіоні нашого краю.
Богдан Андріїв подякував місту-побратиму Ужгорода за співпрацю, яка триває із 2007 року, особливо – за допомогу, яку надавали нашому місту від початку збройної агресії росії проти України. Із новим міським головою Їглави Петером Рішкою обговорили подальше співробітництво, у травні пан Петр планує відвідати Ужгород.
Делегація Закарпатської обласної ради домовилася про спільне будівництво у нашому краї реабілітаційного центру для військових. Уряд і депутати Височини виділили для цього на 2023-й рік 6,5 млн крон і підтвердили подальшу підтримку України.
Закарпатці також відвідали Український Центр в Їглаві і містечку Гумполец, поспілкувалися із українцями, які там знайшли прихисток від війни.