Члени виконкому Ужгородської міської ради розглянули сьогодні понад півтора десятка проєктів рішень

Опубліковано: Лютий 22, 2023

Члени виконкому Ужгородської міської ради розглянули сьогодні понад півтора десятка проєктів рішень

Сьогодні, 22 лютого, відбулося чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради. Члени виконкому проголосували, зокрема, за Програму підтримки підрозділів Управління Служби безпеки України в Закарпатській області на 2023 – 2025 роки. Документ ще внесуть на розгляд сесії міської ради.

Програма передбачає:

- запобігання терористичній діяльності, у тому числі забезпечення своєчасності виявлення та усунення причин і умов, що сприяють вчиненню терористичних актів;

- забезпечення суб'єктів боротьби з тероризмом необхідною ресурсною базою;

- забезпечення готовності сил і засобів, що залучаються до проведення антитерористичних операцій;

- проведення спільних оперативно-розшукових та інших заходів;

- забезпечення належного рівня захисту та охорони об’єктів можливих терористичних посягань;

- організація і проведення командно-штабних та тактико-спеціальних навчань і тренувань з використанням сил і засобів суб’єктів боротьби з тероризмом;

- організація заходів щодо інформування та підготовки населення до дій в умовах загрози або вчинення терористичного акту;

- проведення серед населення міста інформаційно-роз'яснювальної та профілактичної роботи, спрямованої на неприйнятність тероризму та відмову від ідей використання терористичних методів для досягнення своєї мети тощо.

Погодили члени виконкому і Програму підтримки 1 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Закарпатській області на 2023-2024 роки. Документ ще внесуть на розгляд сесії міської ради (додається). Програма розроблена для підвищення оперативності та якості надання послуг жителям Ужгорода, зменшення втрат від наслідків пожеж та надзвичайних ситуацій.

Основною метою Програми є :

- забезпечення матеріально-технічними засобами 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Закарпатській області;

- проведення робіт та вжиття заходів запобігання надзвичайним ситуаціям, захист населення і територій від них;

- невідкладне реагування на НС, гасіння пожеж, проведення пошукових, пожежно-рятувальних та інших невідкладних робіт;

- локалізація зон шкідливих і небезпечних факторів, що виникають під час аварій та катастроф.

Проголосували і за Програму підтримки управління «Корпус оперативно-раптової дії»  (КОРД) Головного управління Національної поліції в Закарпатській області на 2023 рік. Її у подальшому ще внесуть на розгляд сесії міської ради.

Метою Програми є зміцнення матеріально-технічної бази управління «КОРД» (підрозділу поліції особливого призначення)  ГУ Національної поліції в Закарпатській області для ефективного виконання ним завдань щодо відсічі збройної агресії російської федерації проти України, боротьби з тероризмом, затримання небезпечних злочинців та злочинних угрупувань, звільнення заручників, силової підтримки, забезпечення захисту та охорони життя, здоров’я, прав, свобод і законних інтересів громадян.

Проголосували на засіданні виконкому і за Програму відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних будинків у м. Ужгород на 2023 рік («Теплий дім»). Документ також внесуть на розгляд сесії міської ради.

Метою Програми є відшкодування з бюджету Ужгородської міської територіальної громади частини понесених витрат, залучених ОСББ на впровадження заходів з енергозбереження, капітального ремонту, реконструкції, теплосанації багатоквартирних будинків, забезпечення комфортних умов проживання мешканців та підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків.

На етапі виконання Програми основним завданням є запровадження механізму використання коштів, передбачених у бюджеті Ужгородської міської територіальної громади на часткове відшкодування понесених витрат за залученими ОСББ коштами за Програмою Фонду енергоефективності «ЕНЕРГОДІМ».

Чинною Програмою Фонду запроваджено механізм часткової компенсації вартості впроваджених ОСББ заходів з енергозбереження та інших заходів, необхідних для реалізації Проєкту термомодернізації будинку ОСББ. Розмір компенсації залежить від обраного пакету заходів з енергоефективності та моменту схвалення участі ОСББ у Програмі та становить від 40% до 70% вартості цих заходів.

Також члени виконкому сьогодні на засіданні заслухали та узяли до відома звіти про виконання цільових програм у сфері соціального захисту населення Ужгорода за 2022 рік, про роботу у минулому році управління у справах культури, молоді та спорту, загального відділу, відділу роботи із зверненнями громадян, розглянули питання про зовнішню рекламу тощо.