Європейський вікенд у Дармштадті відвідала ужгородська делегація

Опубліковано: Травень 06, 2019

Європейський вікенд у Дармштадті відвідала ужгородська делегація

Під час щорічного Європейського вікенду в Дармштадті, в якому беруть участь делегації міст-побратимів цього німецького міста, Ужгород узяв участь у закладанні символічного європейського шляху, який згодом розмістять на одній із площ міста.
У ході традиційного екуменічного богослужіння представники десятка міст із різних країн поклали свій камінь – бруківку у бетонний розчин, який символізує силу, що міцно тримає разом внесок і зусилля всіх, хто будує шлях у майбутнє. За мир і благополуччя, взаєморозуміння і співпрацю народів та країн пролунала спільна молитва різними мовами.
Подібні акції щоразу проходять під час Європейського вікенду в Дармштадті, скажімо, у попередні кілька років представники делегацій садили насіння соняшника, яке поливали водою, привезеною делегаціями з різних країн, спільно будували місток взаєморозуміння тощо. 
Делегація Ужгорода також узяла участь у теж уже традиційному представленні для всіх мешканців міста кулінарних традицій країн, де є міста-побратими Дармштадта.