Команда «Коліжанки» ужгородської школи №2 - переможниця міських учнівських дебатів

Опубліковано: Травень 07, 2019

Команда «Коліжанки» ужгородської школи №2 - переможниця міських учнівських дебатів

Фінал загальноміських учнівських дебатів відбувся напередодні в Ужгородській міській раді, яка разом із Центром сталого розвитку УжНУ є організаторами уже традиційних турнірів серед молоді – із мистецтва аргументувати й відстоювати свою думку.

Днями в Ужгороді провели півфінальні ігри загальноміських дебатів. Тоді учасники дебатували на чотири теми з цілей сталого розвитку: подолання бідності, мир, молоде покоління, соціальні мережі. За результатами, до фіналу увійшли дві найсильніші команди – Ужгородської спеціалізованої ЗОШ I-III ст. №2 з поглибленим вивченням окремих предметів та Ужгородської загальноосвітньої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів.

Учора ж дебатували на тему «Повноліття як точка відліку громадянської активності». Методист управління освіти Ужгородської міської ради, координатор учнівського врядування «Корзо» Марія Симкович відрекомендувала присутнім почесних гостей дебатів – заступника міського голови Ужгорода Олександра Білака, начальника управління освіти Ужгородської міської ради Наталію Мухомедьянову, проректора з науково-педагогічної роботи УжНУ Мирославу Лендьел, представника ПРООН в Закарпатській області Любов Павлович, методиста управління освіти міськради Олену Пріц, регіонального координатора Інституту «Республіка» Миколу Яцкова, експерта ГО «Форза» Юрія Дербаля, представницю ГО «Наше місто – рідний дім» Марину Сташину-Неймет.

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак повідомив: «Приємно, що з кожним роком розширюється коло учасників загальноміських дебатів, серед яких учнівська та студентська молодь. Вірю, що така позитивна тенденція збережеться і в майбутньому. Дебатні турніри сприяють всебічному розвитку, формуванню власної точки зору, вмінню доводити свою правоту».

Директор Центру сталого розвитку УжНУ Анна Мелеганич повідомила правила дебатів, далі учасникам нагадали про час, критерії оцінювання журі.

Команда Ужгородської СЗОШ №2 «Коліжанки» та команда Ужгородської ЗШІ «Ті, що можуть» дебатували про громадську активність після повноліття, розділившись на «за» і «проти, доводили і спростовували, чи можна і чи це ефективно – бути активним у громаді й до 18-річного віку. За словами організаторів, учасники дебатів повинні вміти переконати у зворотному боці тези не тільки самих опонентів, а й глядачів.

За підсумками членів журі, перемогу у фіналі дебатного турніру здобула команда Ужгородської спеціалізованої ЗОШ I-III ст. №2 з поглибленим вивченням окремих предметів «Коліжанки». Начальник управління освіти Ужгородської міськради Наталія Мухомедьянова вручила переможцям кубок і грамоту. Нагородили призами не тільки фіналістів, символічні подарунки вручили й півфіналістам, учителям.

Наставники побажали молоді обирати свій шлях у житті, завершили зустріч спільним фото.