Делегація з Ужгорода побувала на “Днях України у Словаччині”

Опубліковано: Квітень 29, 2016

Делегація з Ужгорода побувала на “Днях України у Словаччині”

На запрошення Едуарда Бураша, уповноваженого мера Кошице з питань співпраці з Україною, делегація міста Ужгорода відвідала напередодні “Дні України у Словаччині”.
У заходах взяли участь Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, заступник міського голови Олександр Білак, секретар міської ради Андріана Сушко, керуючий справами виконкому Олена Макара, працівники міської ради.
Богдан Андріїв, зокрема, обговорив з Едуардом Бурашом та заступником мера Кошице Ренатою Ленартовою шляхи подальшої співпраці міст-побратимів, участь у спільних проектах у рамках програми транскордонного співробітництва “Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020”.
Крім того, відбувся діалог із потенційними інвесторами та підприємцями, які зацікавленні у двосторонніх торгових відносинах. Провели і переговори з виконавчим директором словацько-американської торгової палати Джейком Фледжерсом, а також із керівниками громадських організацій та представниками української діаспори у Кошицькому та Пряшівському краях.
На завершення “Днів України у Словаччині” відбувся концерт, де виступили кращі танцювальні дитячі колективи з різних міст нашої країни.
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв відзначив: “Інтеграція в Європу відбувається насамеперед на рівні особистісних контактів і співпраці регіонів. Безпосередні людські стосунки завжди дають результат. Переймаючи досвід і кращі практики парнерів, ми маємо можливість вирішувати чимало проблем, розвиваємо наші міста і регіони для якісних змін у житті людей”.