Делегація німецького міста-побратима Дармштадта відвідала прихисток для внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано: Липень 03, 2024

Делегація німецького міста-побратима Дармштадта відвідала прихисток для внутрішньо переміщених осіб

Делегація німецького міста-побратима Дармштадта на чолі із головою ГО «Партнерство Німеччина -Україна/ Молдова» Йохеном Парчем, яка перебуває з робочим візитом в Ужгороді, відвідала  прихисток тимчасового проживання для внутрішньо переміщених осіб, що на вулиці Сергія Мартина. Зараз тут проживають 105 людей – дорослих і дітей.

Приміщення відремонтували за кошти міського бюджету, на кожному із двох поверхів є жіночі та чоловічі вбиральні і душові, кухня, пральні, зони відпочинку та житлові кімнати, є і клас для навчання, спортивний куток. Із технікою та меблями допомогли благодійники – УВКБ ООН, ГО «Неємія», ГО «Проліска». Сюди переселили людей, яких у перший рік повномасштабної війни тимчасово розмістили у школах та спорткомплексі «Юність». Проживання для переселенців безкоштовне.

Про те, як працює прихисток, які є проблемні питання, розповіли директор Ужгородського міського центру соціальних служб департаменту соціальної політики Іван Фленько та адміністратор прихистку Яна Тесленко.

До слова, регулярно допомагають жителям прихистку та іншим внутрішньо переміщеним особам в Ужгороді волонтери "Совиного гнізда", які співпрацюють із PDUM: це й продуктові та гігієнічні набори, одяг, подарунки на свята тощо.