Делегація з Ужгорода оглянула реставраційні роботи у театрі Сату-Маре у рамках спільного грантового проєкту

Опубліковано: Серпень 04, 2022

Як у Сату-Маре втілюють проєкт «Розвиток транскордонної культури: відроджені театри в Сату-Маре та Ужгороді», знайомилися напередодні представники Ужгородської міської ради, Закарпатської обласної ради та Закарпатського обласного музично-драматичного театру  під час офіційного візиту до цього румунського міста.

Спочатку обговорили проблемні питання під час зустрічі у муніципалітеті Сату-Маре, потім уже безпосередньо у драматичному театрі оглянули, як триває реконструкція малої сцени та інших приміщень.

Як ми вже інформували, цей культурний проєкт стартував у серпні 2020-го на Закарпатті та у Сату-Маре, серед завдань — проведення комплексу інфраструктурних заходів, спрямованих на повне оновлення сцени Північного театру  Сату-Маре та Малої сцени Закарпатського облмуздрамеатру, а також оновлення звукової й освітлювальної сценічної техніки, закупівля транспортних засобів для перевезення артистів. Над втіленням проєкту працюють три команди: муніципалітет румунського міста Сату-Маре (головний партнер), а також виконавчий комітет Ужгородської міської ради і Закарпатський облмуздрамтеатр.

Завершення проєкту було заплановано на лютий 2023 року, однак вже зараз очевидно, що вкластися у терміни не вдасться: спочатку на заваді була пандемія коронавірусу, зараз – збройна агресія росії проти України. Тож під час зустрічі йшлося, зокрема, і про кроки для продовження термінів виконання проєкту.