День угорського добросусідства в Ужгороді стане традиційним

Опубліковано: Серпень 29, 2011

День угорського добросусідства в Ужгороді стане традиційним

У неділю, 28 вересня, в Ужгороді був “угорський день”. Свято розпочалося на вулиці Волошина, звідки хода людей, які прикрасили себе стрічками в національних кольорах України та Угорщини, вирушила до пам’ятників Президентові Карпатської України Августинові Волошину та видатному угорському поетові Шандору Петефі.
Після покладань квітів основне дійство тривало на площі Духновича. Гостей привітали міський голова Віктор Погорєлов, віце-консул Угорщини в Ужгороді Ендре Саліпскі, керівники національно-культурних товариств. Дійство продовжилося частуванням токайським вином та концертом

Як зазначив у своєму коментарі Віктор Погорєлов, нині Ужгород відроджує побратимські взаємини з містами-партнерами – для того, аби здійснювати спільні проекти на користь громад. Усього обласний центр має 17 побратимів; минулого тижня була підписана угода про дружбу з Шарошпотоком – це місто стало третім представником Угорщини серед побратимів Ужгорода поруч із Ніредьгазою та Бекешчабою. Віктор Володимирович наголосив, що побратимські взаємини з угорцями особливо важливі, адже всі ми пам’ятаємо про спільну історію, про те, що свого часу Ужгород носив ім’я Унгвар, а угорці завжди були і є поважною частиною міської громади. Загалом же Ужгород пишається тим, що є багатонаціональним містом з толерантним характером, й представники різних національних меншин живуть в злагоді та зберігають свою самобутність в спільній міській родині, – акцентував мер.
Нещодавно в обласному центрі відбувся день чеського побратима, коли зустрічати гостей з міста Іглава. День угорського добросусідства також має стати традиційним, – повідомив організатор дійства, депутат міської ради Павло Чучка. У планах депутатської комісії з питань розвитку туризму і міжнародного співробітництва Ужгородської міської ради провести також такі свята на честь словаків і румун, – інформує прес-служба.

На фото:
1, 2– свято прикрасив гурт угорських аніматорів “Бетяри з батогами з Гойдубесермень”

3, 4, 5 – елементами Дня добросусідства стали великі прапори України та Угорщини

6 – кошики квітів піднесли до пам’ятників Августину Волошину та Шандору Петефі
7 – учасників свята вітали віце-консул та міський голова
8 – віце-консул Угорщини в Ужгороді Ендре Саліпскі пригощає гостей токайським вином