День захисту дітей в ужгородській «Дорозі життя»

Опубліковано: Червень 01, 2023

День захисту дітей в ужгородській «Дорозі життя»

Святкування Міжнародного дня захисту дітей із вихованцями медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» в Ужгороді розділили сьогодні міський голова Богдан Андріїв, його заступник Вадим Борець, начальниця департаменту соціальної політики міськради Алла Келемец.

Керівник центру Олег Кириленко, вітаючи всіх зі святом, розповів, що нині опікуються 48 вихованцями з Ужгорода, які мають вади розвитку, а також 20 молодими людьми з інвалідністю. Заклад реалізовує три програми – денний догляд для дітей, денний догляд для осіб з інвалідністю і підтримане проживання. Олег Кириленко подякував міській владі за фінансову підтримку центру і можливість надавати послуги у межах цих програм, побажав вихованцям щасливого сьогодення і щасливого майбутнього.

Практично з часу створення центру Ужгородська міська рада фінансово допомагає «Дорозі життя», відзначив Богдан Андріїв. Запевнив, що він особисто, міська рада, депутатський корпус і надалі підтримуватимуть центр. «Ми робитимемо все, що від нас залежить, щоб фінансова допомога була достатньою для належного медичного забезпечення, для реабілітації та відпочинку вихованців медико-соціального центру. Щиро дякую керівнику та колективу «Дороги життя» за постійну турботу та опіку, щоденну працю із нашими дітьми. І дякуємо нашим воїнам за захист країни і мирне небо у краї», – сказав Богдан Євстафійович.

Олег Кириленко також додав, що із початку повномасштабної війни «Дорога життя» організувала прихисток для переселенців. Уже більше року тут проживають 25 людей, і центр робить усе, щоб люди з інвалідністю та особи, які їх супроводжують, почувалися тут комфортно. Крім проживання, переселенцям надають і реабілітаційні послуги. У межах спільного проєкту із ЮНІСЕФ надали допомогу понад трьом сотням дітей із Ужгорода та краю. Допомагає постійно і Ротарі-клуб «Ужгород-Скала», його керівник також сьогодні був на святі і привітав вихованців центру.

Департамент соціальної політики уже традиційно організував солодкий стіл та подаруночки для вихованців центру, святкового настрою додали й аніматори, яких запросили представники ЮНІСЕФ, а також виступи творчих колективів Ужгородської школи мистецтв, долучилися до організації свята й інші благодійники.