Депутати міськради з приємною місією завітали в “Дорогу життя”

Опубліковано: Червень 01, 2016

Депутати міськради з приємною місією завітали в “Дорогу життя”

Серед численних гостей, які сьогодні, в Міжнародний день захисту дітей, завітали в медико-соціальний реабілітаційний центр “Дорога життя” в Ужгороді, були і особливо очікувані – депутати міської ради Олександр Борисенко, Василь Губкович та представники компанії-мецената.

Депутати сприяли вирішенню питань “Дороги життя”, про які клопотав керівник Центру Олег Кириленко, нещодавно фірма переказала Центру грошову допомогу, а сьогодні її представники разом із депутатами привезли діткам матеріали та приладдя для творчості.

Меценати прислухалися до побажань фахівців центру, уважно і прискіпливо відібрали кілька видів особливо м’якого пластиліну, нетоксичні фарби, котрими можна малювати пальцями і долонями, альбоми, кольоровий папір, безпечні ножиці, розмальовки, олівці, крейду та багато іншого.

Заступник директора “Дороги життя” Мирослава Скубенич розповіла, що для їхніх підопічних дуже важливо, з якими саме матеріалами творять, адже, скажімо, пластилін дуже розвиває дрібну моторику і через руки впливає на розвиток мовлення. Або, наприклад, далеко не всі можуть взяти в пальці кулькову ручку чи пензлик, тому дуже в нагоді стануть  якісна крейда, яка не дряпає, а м’яко лягає, фарби, котрими приємно малювати долонями. Подароване згодиться і для найменших, і для молодих людей, які відвідують Центр, для індивідуальних та групових занять.

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак наголосив, що “Дорога життя” отримує з бюджету кошти для першочергових потреб, оплати енергоносіїв, але робота з такими дітками потребує постійно дуже багато і різноманітних засобів, тому щирої допомоги, доброго ставлення ніколи не буває забагато і чудово, що на потреби закладу відгукуються небайдужі люди.