До уваги голів ОСББ міста Ужгорода!

Опубліковано: Листопад 05, 2019

До уваги голів ОСББ міста Ужгорода!

Нагадуємо, що на сьогодні в Україні працює Фонд енергоефективності, який створений для стимулювання та підтримки ініціатив щодо впровадження заходів з енергоефективності в житловому секторі.

Із вересня 2019 року Фонд розпочав впроваджувати програму «Енергодім», яка частково відшкодовує витрати на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках, яка діятиме до 31 грудня 2023 року. Завдяки участі у програмі «Енергодім» ОСББ отримають відшкодування витрат на енергомодернізацію свого будинку, компенсацію понесених витрат до 60-70% на роботи, матеріали та обладнання залежно від пакету заходів з енергоефективності.

Сьогодні ОСББ може отримати компенсацію витрат на 2 види проєктів – «Легкий» і «Комплексний».

Так, до пакету «Легкий» в якості обов’язкових елементів входять встановлення будинкового лічильника тепла, встановлення індивідуального теплового пункту, балансування системи опалення та інші заходи. Він є менш затратним і сума відшкодування за цей пакет становитиме близько 500 тисяч гривень.

Пакет «Комплексний» включає у себе заходи пакету «Легкий», а ще утеплення огороджувальних конструкцій, заміну чи ремонт вікон у місцях загального користування та ряд заходів з енергоефективності. Йдеться про відшкодування на рівні 5-6 мільйонів гривень.
Учасниками Програми можуть стати лише об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Адже саме ОСББ є тією юридичною особою, яка реалізовує права співвласників на володіння та користування спільним майном у будинку.

Подати заявку на участь в програмі Енергодім можуть ОСББ, які провели енергоаудит будинку та отримали енергетичний сертифікат.

Щоб стати учасником програми «Енергодім», ОСББ необхідно провести загальні збори та колективно прийняти рішення про модернізацію будинку.

Детально прочитати про кожен із проєктів, умови взяття участі у цій Програмі та регіональних консультантів − партнерів Фонду енергоефективності, які надають підтримку в процесі реалізації проектів з енергомодернізації багатоквартирних будинків, можна на сайті Фонду енергоефективності https://eefund.org.ua/ , інформує управління економічного розвитку міста Ужгородської міської ради.