До уваги ужгородців, які безкоштовно прихистили переселенців!

Опубліковано: Вересень 02, 2022

✅ До середи, 7 вересня включно в Ужгородській міській раді прийматимуть заяви для отримання компенсації на покриття витрат житлово-комунальних послуг за безкоштовний прихисток ВПО за серпень.
🔰 Перелік необхідних документів:
➡️ Заява на отримання компенсації витрат за безоплатне розміщення ВПО;
➡️Паспорт громадянина України, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника, контактний номер телефону;
➡️ Документ про право приватної власності на житлове приміщення приватного житлового фонду;
➡️ Паспорт громадянина України (свідоцтво про народження), реєстраційний номер облікової картки платника податків кожної з розміщених осіб, копія довідки про взяття на облік ВПО, контактний номер телефону;
➡️Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
➡️ Банківські реквізити заявника для перерахування суми компенсації (банківський рахунок вказується за стандартом IBAN);
➡️ Копії документів про пільги (посвідчення – пенсійне, особи з інвалідністю, багатодітної родини тощо), якщо такі є.
Компенсація надаватиметься у безготівковому вигляді і щомісяця перераховуватиметься власнику жилого приміщення (заявнику).
❗️ Зверніть увагу! Компенсація надається за розміщення ВПО, які перемістилися після 24 лютого 2022 р. з областей, де проводяться бойові дії (відповідно до переліку, затвердженого Кабінетом Міністрів України).
Розмір компенсації:
14,77 грн – на одну людину за 1 день.
443,1 грн – на одну людину за 30 днів* (457,87 грн – за 31 день).
Загальна сума компенсації визначається відповідно до кількості ВПО, які проживають, помножена на кількість днів і суму 14,77 грн.
❗️ Зверніть увагу! Компенсація надається із дня розміщення переселенців, але не раніше дати оформлення ними довідки ВПО за адресою відповідного житлового приміщення.
➡️ Важливою умовою для отримання компенсації для власників житла є відсутність боргів за комунальні послуги.