До уваги власників приватних житлових будинків, управителів ОСББ, ЖБК, БК в Ужгороді!

Опубліковано: Грудень 18, 2019

4500 житлових будинків із 12023 в Ужгороді не мають номерних знаків, на кожній третій вулиці міста відсутні аншлаги з їх назвами. Такі результати перевірки стану адресного господарства в Ужгороді на 1 жовтня 2019 року. Департамент міського господарства Ужгородської міської ради у зв’язку з цим, а також на виконання листа головного управління статистики у Закарпатській області і для забезпечення виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про проведення у 2020 році Всеукраїнського перепису населення» просить власників приватних житлових будинків, управителів ОСББ, ЖБК, БК якнайшвидше забезпечити встановлення номерних знаків, аншлагів з назвами вулиць на житлових будинках.

Упорядкування адресного господарства населених пунктів має важливе значення для проведення перепису населення, а також для роботи всіх служб швидкого реагування (поліції, швидкої допомоги, рятувальників, комунальних служб тощо).

Згідно з правилами утримання житлових будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства, встановлення покажчиків назви вулиці, провулка, площі, номеру будинку має здійснюватися власником приватного будинку, управителями ОСББ, ЖБК, БК.  За невиконання передбачена адміністративна відповідальність.