До уваги заявників! Затверджено Порядок ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва

Опубліковано: Липень 30, 2021

До уваги заявників! Затверджено Порядок ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва
📌 Постановою КМУ, що набрала чинності 2 липня 2021 року, затверджено Порядок ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ).
Відповідно до неї, із 1 серпня 2021 року при поданні державному реєстратору безпосередньо або через ЦНАП документів для проведення державної реєстрації прав, серед яких є технічний паспорт, заявнику необхідно попередньо звернутись до суб’єкта технічної інвентаризації для внесення цього технічного паспорту до ЄДЕССБ.
Законодавство не встановлює якихось винятків у залежності від дати проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна чи складання технічного паспорта. Якщо ваш технічний паспорт виготовлений до 01.08.2021 року, вам теж необхідно звернутися до суб’єкта проведення технічної інвентаризації, який видав технічний паспорт, для внесення цього технічного паспорта до ЄДЕССБ.
📌 Також інформуємо, що відповідно до Порядку присвоєння адрес об’єктам будівництва, об’єктам нерухомого майна, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 07 липня 2021 року № 690, встановлено, що адреса вважається присвоєною з дня внесення до Реєстру будівельної діяльності інформації про її присвоєння.
Відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень
Ужгородської міськради