Додаткові автобуси до Дня пам’яті померлих, підтримані програми та інші рішення виконкому

Опубліковано: Жовтень 20, 2021

Додаткові автобуси до Дня пам’яті померлих, підтримані програми та інші рішення виконкому

Сьогодні на черговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради погодили Програму інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 2023-2025 роки. Головне завдання – забезпечення ефективного управління на усіх рівнях виконавчої влади шляхом створення і впровадження елементів загальнонаціональних програм у сфері інформатизації. Обсяг фінансування – по 250 тис. грн на рік.

Погодили члени виконкому і Програму підтримки підрозділів Управління Служби безпеки України в Закарпатській області на 2022 рік. Програма спрямована на покращення матеріально-технічного забезпечення, зокрема для протидії тероризму, на неї передбачено 500 тис. грн.

Ці та інші ухвалені на засіданні виконкому програми розглядатимуть і на сесії Ужгородської міської ради.

Також на виконкомі підтримали взяття на баланс туристичних мап-вказівників у центрі міста. Зокрема, на пл. Шандора Петефі, перехресті вул. Корзо – Августина Волошина, наб. Незалежності – пл. Народної, на вул. Капітульній, Ференца Ракоці, пл. Театральна, пл. Жупанатській. Управління економічного розвитку міста має взяти на баланс майно для подальшого обслуговування та використання їх як туристичної навігації містом.

Внесли і зміни до мережі закладів освіти Ужгорода на 2021/2022 навчальний рік, зокрема, доповнили, що в садочках №№12,20,29,43 та «Дивосвіт» – по одній інклюзивній групі.

Кілька рішень стосувалися перевезень на міських автобусних маршрутах. Зокрема, підтримали рішення про тариф на проїзд – 8 грн. Для збільшення кількості автобусів на маршруті №18 (гіпермаркет “Епіцентр” – УжНУ” (через пл. Шандора Петефі, пл. Корятовича) припинили дію попереднього договору та оголосять новий конкурс із перевезення.

Крім того, визнали переможців конкурсу з перевезення пасажирів, який відбувся 28 вересня:

маршрут № 11 «вул. Володимирська – Залізничний вокзал» (через вул. Загорську, пл. Корятовича) – «Ужгородське АТП – 12107»;

маршрут № 38 «вул. В’ячеслава Чорновола – УжНУ» (через вул. Олександра Можайського, пл. Шандора Петефі, вул. Івана Франка) – комунальне підприємство «Ужгородський муніципальний транспорт»;

маршрут № 156 «вул. В’ячеслава Чорновола – міський цвинтар «Барвінок» – «Ужгородське АТП – 12107».

Із переможцями конкурсу укладуть договори на термін згідно із рішенням конкурсного комітету.

До Дня пам’яті померлих, з 30 жовтня до 1 листопада, залучать додаткову кількість автобусів на міські маршрути – №156 «вул. В’ячеслава Чорновола – міський цвинтар «Барвінок» та № 20 «мкрн. «Доманинці» – Речовий ринок через пл. Корятовича», цей маршрут також продовжать до міського цвинтаря «Барвінок». Перевізники мають розробити відповідні розклади руху та забезпечити перевезення пасажирів з урахуванням обмежувальних протиепідемічних заходів.

Крім того, члени виконкому Ужгородської міської ради підтримали рішення, яким встановили у закладах дошкільної освіти та дошкільних відділеннях закладів загальної середньої освіти з триразовим режимом харчування (12 та менше годин перебування) грошову норму вартості одного дня харчування на одного вихованця у розмірі: 

47 грн для дітей від 1 до 4 років; 

59 грн 50 коп. для дітей від 4 до 6 (7) років. 

У групах дитсадків із цілодобовим перебуванням грошова норма вартості одного дня харчування на одного вихованця:

58 грн для дітей від 1 до 4 років; 

75 грн 50 коп. – для дітей від 4 до 6 (7) років.

Рішення також встановлює, що плата батьків чи осіб, які їх замінюють, у закладах дошкільної освіти та дошкільних відділеннях закладів загальної середньої освіти складає 60%, 40% – із місцевого бюджету. Плата батьків не справляється за харчування дітей пільгових категорій та вихованців ЗДО № 18 санаторного типу. Рішення набуває чинності з 1 січня 2022 року.

Для встановлення Меморіалу загиблим за Україну воїнам погодили сквер Університетський на вул. Юрія Гойди – Тараса Шевченка (навпроти ректорату УжНУ, біля Закарпатської ОДА). Нагадаємо, щодо місця встановлення меморіалу проводилися громадські слухання, на них і підтримали сквер навпроти УжНУ.

На засіданні затвердили, відповідно до визначеної процедури, розпорядження міського голови (№564 від 18.10.2021) про початок опалювального сезону з 18 жовтня.

Також розглянули питання звітів про виконання цільових міських програм у сфері охорони здоров'я у І півріччі цього року.

Члени виконкому підтримали рішення про надання паспорта відкритого літнього майданчика для підприємницької діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства – на 14 місць на пл. Корятовича, 7 (кафе) площею 25 кв. м у центральній зоні. Цим же рішенням припинили дію паспорта на 15 місць на вул. Олександра Фединця, 19 (кафе) площею 21 кв. м у центральній зоні.

Іншим рішенням погодили приватній особі розміщення автобусної зупинки в комплексі з торговим павільйоном на вул. Капушанській (біля супермаркета «Велмарт»). Відповідно до рішення, потрібно розробити проєктно-кошторисну документацію автобусної зупинки в комплексі з торговим павільйоном, погодити її з департаментом міського господарства, управлінням містобудування та архітектури, Управлінням патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції, пройти інші процедури. Згодом споруду передадуть у комунальну власність.

Погодили на засіданні виконкому місця для збору твердих побутових відходів закритого типу:

ОСББ «Сакура-1» на вул. Олександра Богомольця, 22 (площа 8 кв. м); 

обмеженого користування на вул. Олександра Богомольця – вул. Тиводара Легоцького, 33 (управитель ТОВ «Хаус Менеджмент Групп», площа 8 кв. м); 

обмеженого користування на вул. Адама Міцкевича, 7 (управитель ТОВ «Хаус Менеджмент Групп», площа 8 кв. м).

Також надали дозволи на роботи з порушення цілісності об’єктів благоустрою – за умови гарантійного обслуговування ділянки розриття асфальтного покриття протягом одного року після завершення робіт: 

ТОВ «Близниця» на 10 діб для газопостачання багатоповерхівки на Слов’янській наб., 25;

громадянину на 5 діб для заміни водопровідного вводу до індивідуального житлового будинку по вул. Михайла Грушевського, 3;

управлінню капітального будівництва Ужгородської міськради на 21 добу для будівництва насосної каналізаційної станції на вул. Запорізькій;

ТОВ «Електро – Закарпаття» на 10 діб для електропостачання торгової будівлі на вул. Мукачівській, 34 – 36;

ТОВ «Електро – Закарпаття» на 10 діб для електропостачання торгової будівлі на вул. Миколи Бобяка, 26а; 

ОК ЖБК «Нікос» на 10 діб для водопостачання та каналізації до багатоповерхівок на вул. Миколи Бобяка, 1б; 

громадянину на 5 діб для заміни водопровідного вводу до приватного будинку на вул. Устима Кармелюка, 2а. 

Рішенням визначено порядок і терміни проведення робіт.

Кілька рішень ухвалили в інтересах дітей, зокрема, про встановлення опіки над майном дитини-сироти, затвердження висновку служби у справах дітей Ужгородської міськради про підтвердження місця проживання дитини, визначення способів участі батька у вихованні дитини, придбання в інтересах дитини квартири.