Друге пленарне засідання сесії міської ради: низку міських програм затверджено, внесено зміни до чинних

Опубліковано: Лютий 23, 2021

Друге пленарне засідання сесії міської ради: низку міських програм затверджено, внесено зміни до чинних

На другому пленарному засіданні чергової сесії Ужгородської міськради, що відбулося 23 лютого, затверджено низку міських Програм: профілактики та протидії злочинності в Ужгороді на 2021 – 2023 роки; покращення матеріально-технічного забезпечення ГУНП в Закарпатській області; підтримки Державної установи «Закарпатська установа виконання покарань (№ 9)» на 2021 рік; підтримки Першого державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України в Закарпатській області на 2021 – 2022 роки.

Також депутати внесли зміни до Програм:

– економічного і соціального розвитку Ужгорода на 2021 рік;

– фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвитку в Ужгороді на 2020 – 2023 роки;

– інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 2020 – 2022 роки;

– бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2021 рік;

– фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування в місті Ужгороді на 2021 рік;

– відновлення історичного центру міста Ужгорода на 2021 – 2023 роки;

– реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення міста Ужгорода на 2021 – 2023 роки;

– капітального ремонту житлового фонду в місті Ужгороді на 2018 – 2022 роки;

–  благоустрою міста Ужгорода на 2018 – 2022 роки;

– зміни до Порядку виплат ухвалено для забезпечення безкоштовного перевезення учнів загальноосвітніх шкіл та учнів навчальних закладів в Ужгороді, підпорядкованих Закарпатській обласній раді.

На сесії розглянуто і 14 проєктів рішень, що стосуються земельних питань.  Ухвалено рішення про надання учасникам бойових дій, юридичним і фізичним особам дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, а також їх затверджень. Трьом учасникам бойових дій затверджено проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок із подальшою передачею їх у власність; надано згоду на складання і затвердження технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Депутати підтримали 4 проєкти рішень про приватизацію земельних ділянок шляхом викупу, що поповнить міський бюджет.

Ухвалили і звернення депутатів Ужгородської міської ради до Верховного Суду України щодо розгляду касаційної скарги КП «Водоканал міста Ужгорода».

Від імені територіальної громади депутати висловлюють глибоку стурбованість діями Коритнянської сільської ради, її виконавчих органів і посадових осіб, які ставлять Уж-Латорицьке родовище питних підземних вод під загрозу знищення.