Друге пленарне засідання сесії Ужгородської міськради: підтримані програми та зміни до рішень

Опубліковано: Липень 26, 2019

Друге пленарне засідання сесії Ужгородської міськради: підтримані програми та зміни до рішень

Напередодні відбулося друге пленарне засідання чергової сесії Ужгородської міської ради. Перед початком міський голова Богдан Андріїв вручив грамоту і привітав спортсмена Михайла Мандрика – за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в нашому місті, пропагування здорового способу життя та ІІ місце у чемпіонаті світу з кросмінгтону в Будапешті.

Пан Михайло коротко розповів про особливості кросмінгтону, який поєднує бадмінтон, теніс, вимагає швидкості, гра проходить без сітки і з особливими ракеткою та воланом.

Першим питанням депутати розглянули і підтримали програму «Ужгород – місто, доступне для всіх». Її підготовлено департаментом працi та соцiального захисту населення Ужгородської мiської ради спільно з міським комітетом із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, департаментом міського господарства, управлінням містобудування та архітектури, управлінням державного архітектурно-будівельного контролю, громадськими організаціями міста. На її реалізацію передбачено протягом 2020-2024 років загалом 5 мільйонів гривень.

На виконання Програми заплановано підготувати загальний звіт про стан об'єктів міської інфраструктури щодо безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, розробити, оприлюднити для публічного доступу та постійно оновлювати інтерактивну карту «Ужгород – місто, доступне для всіх», провести облаштування будівель, тротуарів з'їздами, пониженням бордюрів, нанести візуальну і тактильну розмітку та багато іншого.

Також депутати внесли зміни до Програми підготовки до продажу земельних ділянок на 2018 – 2020 роки (затвердженої рішенням від 13 грудня 2018 року №1333). Зокрема, в новій редакції викладено 3 додатки – про ресурсне забезпечення цієї програми, перелік завдань на її виконання та результативні показники виконання.

Підтримали і Програму розвитку житлового фонду соціального призначення та житлових об'єктів, які використовуються для забезпечення діяльності дитячих будинків сімейного типу в Ужгороді на 2019 – 2022, яку напередодні схвалили і на черговому засіданні виконкому. Програма передбачає об'єднання зусиль органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій щодо захисту прав дітей, зокрема, в частині забезпечення реалізації прав дитини на сімейне виховання. Планується придбання соціального житла та житлових об'єктів, які будуть використовуватись для забезпечення діяльності дитячих будинків сімейного типу, при потребі – оплата комунальних послуг, облаштування житла необхідним обладнанням, облаштування територій тощо. Загалом на Програму передбачено понад 20 млн. грн., на цей рік із державного бюджету – 4 млн. грн. із міського – понад 1,9 млн.грн.

Здійснення в 2019 році місцевого запозичення до бюджету розвитку Ужгорода в розмірі 15 млн грн строком кредитування на 1 рік, з можливістю дострокового погашення погодили депутати міськради. Відповідно до рішення, має бути укладено кредитний договір із банківською установою за результатами конкурсу, проведеного на умовах і в порядку, встановлених рішенням виконкому 29.05.2019 №180. Кошти планується спрямувати на ремонт доріг міста.

Також міські обранці внесли зміни та доповнення до ст. 16 Регламенту Ужгородської міської ради VII скликання – вони стосуються регуляторних актів, відстеження результативності їх впливу. Перелік об'єктів комунальної власності, які підлягають приватизації шляхом викупу у 2019 році (рішення №1458 від 28 лютого 2019 р.), на сесії міськради доповнили кількома приміщеннями. Зокрема, нежитловим підвальним приміщенням площею 83,3 кв.м. на вул. Висока, 10; нежитловим приміщенням площею 42,9 кв.м. на площі Дружби Народів, 2; нежитловими приміщеннями площею 44,8 кв. м. на пр. Свободи, 31; будівлями літер В, Г, Д, О загальною площею, відповідно, 283,8 кв. м, 354,3 кв. м, 124,1 кв. м, 375,6 кв.м. на вул. Загорській, 51.

Депутати продовжили Головному управлінню Національної поліції в Закарпатській області термін дії договорів оренди нежитлових приміщень на 2 роки 11 місяців з розміром річної орендної плати в сумі 1,20 грн. з урахуванням ПДВ за адресами: пр. Свободи, 2 (площею 63,2 кв.м.); вул. Михайла Грушевського, 6 (45 кв.м.); Висока, 10 (63,2 кв.м.); Олександра Бородіна, 15а (75,9 кв.м.).

Крім того, на сесії Ужгородської міськради надали згоду міському водоканалу на укладання мирових угод щодо розстрочення заборгованості Коритнянської сільради перед КП «Водоканал м. Ужгорода» за надане впродовж багатьох років водопостачання. Борг складає понад 17,8 мільйонів гривень і буде поступово повертатися. Тривалий час це питання було «гордієвим вузлом». У додатку до рішення – графіки платежів.

Розглянули на сесії і чимало земельних питань. Зокрема, прийняли  рішення про надання учасникам бойових дій, юридичним та фізичним особам дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, а також їх затверджень.

22 учасникам бойових дій затвердили проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок з подальшою передачею їх у власність.

         Крім того, надано дозволи на проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок, згоди на складання та затвердження технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

         Також поновлено дію договорів оренди земельних ділянок, що згодом поповнить міський бюджет.

Депутати підтримали і 17 проектів рішень про приватизацію земельних ділянок шляхом викупу, очікується, що до міського бюджету надійде понад 4,8 млн. грн.

         Внесли на сесії і зміни до бюджету міста на цей рік, вони стосуються розподілу субвенцій, отриманих із державного бюджету, розподілу видатків за рахунок перевиконання дохідної частини бюджету за І півріччя тощо.