Два проєкти учнів Ужгородського ліцею №4 з поглибленим вивченням словацької мови стали переможцями «Sprint-воркшопу з розробки молодіжних соціальних ініціатив»

Опубліковано: Лютий 21, 2024

Два проєкти учнів Ужгородського ліцею №4 з поглибленим вивченням словацької мови стали переможцями «Sprint-воркшопу з розробки молодіжних соціальних ініціатив»

«Sprint-воркшоп» для школярів 9-11 класів у листопаді минулого року вперше провела Ужгородська міська організація Товариства Червоного Хреста України за сприяння і підтримки Закарпатської обласної організації ТЧХ.

Школярам потрібно було створити реалістичний соціальний проєкт, який би покращив перебування дітей у навчальному закладі та створив комфортний простір.

Під час воркшопу школярі вивчали поняття безпечного простору, визначали ідеї майбутнього проєкту, а також шляхи та методи його удосконалення. Учасників заходу навчали складати поетапний план реалізації проєкту. Також для дітей провели сесію «Ми обіцяємо одне одному, що…».

Національний комітет Товариства Червоного Хреста України схвалив два проєкти ужгородських школярів – удосконалення ігрового майданчика шкільного подвір’я за допомогою мобільних баскетбольних стійок для міжурочного та позашкільного дозвілля, а також забезпечення кулером і питною водою учнів 10-го класу.

Напередодні баскетбольні стійки, м’ячі, настільний кулер з підігрівом та питну воду передали у школу.

Подібні заходи, каже керівниця Ужгородської міської організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Митровцій, є дуже актуальними й сприяють соціальному, ментальному та інтелектуальному розвитку школярів. Тому й надалі члени Товариства сприятимуть популяризації подібних проєктів серед молоді Закарпаття.