Дводенний тренінг «Посилення ефективності взаємодії суб'єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі» стартував сьогодні в Ужгороді

Опубліковано: Жовтень 18, 2021

Дводенний тренінг «Посилення ефективності взаємодії суб'єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі» стартував сьогодні в Ужгороді
Проєкт реалізовують у межах партнерства програми «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA).
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв привітав учасників проєкту, подякував представникам UNFPA за проведення навчання для працівників різних структур міста, розповів що в Ужгороді діє Програма сімейної, гендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми на 2021-2022 роки, створено мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства.
Діє також міська координаційна рада з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання і протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми. Незабаром в Ужгороді відкриють кризову кімнату.
У заході взяли участь і заступник міського голови Вадим Борець, який зокрема координує роботу департаменту соціальної політики, служби у справах дітей; директорка департаменту соціальної політики Ужгородської міськради Алла Келемец; заступник начальника управління охорони здоров'я та цивільного захисту населення Іван Яцук; депутатка міськради Алла Чернобук; поліцейські, представники Ужгородської окружної прокуратури, центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги; служби пробації; сектору протидії домашньому насильству; управління превентивної діяльності; ювенальної превенції тощо.
Людмила Акімова, старша координаторка Фонду народонаселення ООН в Україні з питань гендерно зумовленого насильства, наголосила, що доцільно розробити «дорожню карту» для постраждалих від домашнього насильства.
Тренери Сергій Велигодський та Олексій Гелюх розповідали про форми, причини і наслідки домашнього насильства та насильства за ознакою статі, поширені міфи і стереотипи.
Продовжать тренінг і завтра, зокрема йтиметься про розробку місцевих алгоритмів міжвідомчої взаємодії.