Дитячі дошкільні заклади в Ужгороді з вівторка, 9 червня, не працюватимуть

Опубліковано: Червень 05, 2020

Дитячі дошкільні заклади в Ужгороді з вівторка, 9 червня, не працюватимуть

Таке рішення прийняли на засіданні міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Ужгородській міській раді.

Розглядалося виконання одного з пунктів рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, прийнятого 29 травня, щодо можливого послаблення протиепідемічних заходів, пов’язаних із захворюваністю на коронавірус, та надання дозволу відвідування закладів дошкільної освіти в Ужгороді.

Керівник міського штабу із ліквідації наслідків НС, начальник управління охорони здоров’я Ужгородської міськради Василь Решетар за інформацією медичних закладів міста, Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, Ужгородської міськрайонної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр» повідомив, що наразі спостерігається несприятлива епідеміологічна ситуація, яка не дає можливості ввести послаблення протиепідемічних заходів, а саме дозволити відвідування закладів дошкільної освіти. Прийнято рішення знову розглянути це питання 12 червня.

Представники структурних підрозділів Ужгородської міської ради сьогодні також узяли участь у селекторній нараді через відеоконференцію за участю керівників Закарпатської облдержадміністрації, обласного департаменту охорони здоров’я, Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області, представників райдержадміністрацій та міськвиконкомів.

Заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Олексій Гетманенко нагадав про необхідність продовжувати роз'яснювальну роботу на місцях через відносно нестабільний показник захворюваності в краї.

Директорка департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров навела статистичні дані щодо захворюваності, відзначила, що
значна частина захворілих – медичні працівники.

Ужгородська міська рада вкотре наголошує: необхідно не
забувати про карантинні вимоги, носити маски та уникати велелюдних місць.

На світлинах – селекторна нарада через відеоконференцію